1. Gripo profilaktikai naudinga du kartus per dieną po 10-15 minučių įkvėpti paeiliui tai viena, tai kita šnerve šviežiai sutarkuotų svogūnų ar česnakų. Trinti nosies nerekomenduojama, nes gali sudirginti.
2. Taip pat naudinga dažniau valgyti svogūnus ir česnakus, arba tik kramtyti 2-3 minutes kelis kartus per dieną, kadangi valgyti daug svogūno negalima sergant skrandžio ir virškinamojo trakto, kepenų ir inkstų ligomis. Nuo svogūno ir česnako kvapo išsivaduosite sukramtę šiek tiek petražolių. Naudinga praplauti nosį ir ryklę svogūno bei medaus mišiniu (1:1) kas valandą arba štai tokiu mišiniu: stiklinei virinto vandens - ½ šaukštelio druskos ir 4 lašus 5 procentų jodo tirpalo. Traukti į nosį, išspjauti per burną.
3. Nuluptą česnaką smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su medumi (1:1). Vartoti prieš miegą po 1 šaukštą užgeriant šiltu vandeniu.
4. Taip pat galima smulkiai supjaustyti svogūną ir apibarstyti cukrumi. Išsiskyrus sultims, košelę valgyti kaip galima dažniau 10 dienų.
5. Sutarkuoti svogūną, užpilti 0,5 l verdančio pieno (bet nevirti), palikti šiltoje vietoje, išgerti nakčiai pusę karšto viralo, kitą pusę – ryte, taip pat karštą. Šis receptas, anot senolių, puikiai veikia esant sunkiam gripui ar komplikacijoms po jo.
6. Kosint galima smulkiai supjaustyti ir užvirti 10 svogūnų ir 1 česnako galvutę pasterizuotame piene, kol suminkštės. Tuomet įdėti šiek tiek mėtos sulčių ir medaus. Vartoti po 1 šaukštą dienos metu.
7. Liaudies medicina rekomenduoja svogūno griežiniu įtrinti smilkinius ir pakaušį, dešimt minučių pagulėti užmerktomis akimis, atsipalaiduoti, jei skauda galvą. Itin efektyvus šis metodas esant galvos skausmams peršalus.