Nėra skirtumo, ar namų vaistinėlėje turite augalinės, ar gyvulinės kilmės aktyvuotos anglies. Tereikia žinoti – ši maža tabletė sėkmingai sutraukia ir dujas, ir skysčius, kurie gali kelti grėsmę organizmui.

Medikai pataria gerti aktyvuotos anglies tik tokiu atveju, jeigu pacientui gresia stiprus apsinuodijimas.

Tiesa, pastaruoju metu iš daugelio receptų galima spręsti, kad medicininės anglies galima vartoti neribotais kiekiais, norint sulieknėti.

Susidomėjusiems neįprasta dieta vertėtų žinoti, kad aktyvuota anglis nėra vien naudinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, ji gali sukelti ir rūpesčių. Anglis valo virškinamąjį traktą, tik nepamirškite, kad ji šalina iš organizmo ne tik kenksmingas, jį nuodijančias medžiagas, bet ir naudingas medžiagas, kurių organizmui reikia.

Jei ketinate ilgai vartoti aktyvuotą anglį, nusiteikite, kad organizmui trūks vitaminų ir mineralų. Ir tai toli gražu ne viskas. Aktyvuota anglis labai kieta, tad ilgai vartojama gali sukelti skrandžio kraujavimą.

Aktyvuota anglis stipriai apsinuodijus

Esant apsinuodijimo požymiams, gydytojai pirmiausia skirs aktyvuotos anglies. Dozę apskaičiuokite taip: viena paprasta tabletė 5-iems kilogramams svorio. Tabletes reikia sutrinti, užpilti vandeniu ir suvalgyti gautą masę. Nemalonu, bet veiksminga. Išgėrus medicininės anglies, pacientui reikia ne kartą išplauti skrandį. Skrandį geriausia plauti švariu vandeniu. Skrandį reikia plauti iki visiško apsivalymo, t. y. kol ligonis atpila švarų vandenį. Išplovus skrandį porą anglies tablečių galima tiesiog nuryti, užgėrus vandeniu, kad anglis dar kartą pravalytų skrandį ir žarnyną.

Anglimi tikrai neapsinuodysite, net jei kažką supainiojote ir suvartojote daugiau, nei reikia. Tik atsiminkite, kad teks kompensuoti prarastų vitaminų ir mineralų kiekį.

Aktyvuota anglis nuo uždegimų ir chroninių ligų

Jei sergate chroninėmis ligomis, tikriausiai žinote, kad jūsų organizme nuolat kaupiasi toksinai, kurių nusilpęs, sergantis organizmas nespėja pašalinti. Būtent su toksinais ir nuodais sėkmingai kovoja aktyvuota anglis. Tik atsiminkite, kad neturite medicininio išsilavinimo, tad nevertėtų pačiam sau skirti gydymo kurso aktyvuota anglimi - visuomet pasitarkite su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)