Avokadų kauliukuose daug maistingų medžiagų – vitamino E, ląstelienos, augalinių sterolių. Visos šios maistingos medžiagos mažina cholesterolio lygį kraujyje, mažina kraujospūdį, užkerta kelią uždegimams, cukriniam diabetui.
Ir tai dar ne viskas – dietologai sako, kad avokado kauliukuose esančios medžiagos saugo nuo nudegimų saulėje, stiprina plaukus, nagus, naikina blogąsias bakterijas žarnyne.
Be abejo, kyla klausimas, kaip gi tuos avokadų kauliukus valgyti. Geriausia – sutrinti labai galingu trintuvu ar virtuviniu kombainu iki miltelių. Jei trintuvas nėra galingas, supjaustykite kauliukus į keturias dalis ir tada sutrinkite. Avokado kauliukų miltelių galima dėti į kokteilius, įvairius kitus patiekalus.
Keistai skamba? Neabejojame? Vis dėlto norisi išbandyti? O taip!