Taigi nenuostabu, kad šafranas plačiai naudojamas tiek medicinoje, tiek parfumerijoje.
Galima jo privalumais pasinaudoti ir namų sąlygomis.
Šafranų vanduo
Paruoštą jį galima laikyti šaldytuve 3–4 savaites, o padaryti tą labai lengva – iš vieno šaukštelio purkų išeina 250 ml šafranų vandens.
1. Ant labai silpnos ugnies įkaitinkite keptuvę ir, nuolat maišydami, skrudinkite purkas 2–3 minutes – kol šafranas įgis sodrų raudoną atspalvį.
2. Iškart po to sukrėskite šafraną į medinę trintuvę ir sutrinkite į pudrą.
3. Pudrą labai atsargiai, kad nenubyrėtų nė viena brangi dulkelė, suberkite į švarų ąsotį arba stiklainį. Užpilkite 250 ml šilto vandens. Tada sandariai uždenkite ir kaip reikiant paplakite – šafranas turi ištirpti vandenyje.
4. Leiskite skysčiui atvėsti ir tik tada įdėkite į šaldytuvą. Šafranų vandeniu valykite nupraustą veidą rytais ir vakarais, nenuplaukite.