Atšilus orams, bunda ne tik gamta, tačiau dažnai atbunda ir mūsų noras labiau pasirūpinti savimi, savo sveikata bei grožiu. Tad pats metas atgaivinti pavargusią odą ir suteikti jai taip reikalingą drėkinimą. Kaip tai padaryti, žiniomis atsiųstame pranešime spaudai dalinasi „Amber Esthetic“ estetinės dermatologijos klinikos gydytoja dermatologė Lina Mikalauskienė.

Kodėl svarbu drėkinti odą?

„Epidermis yra mūsų odos viršutinis sluoksnis, jis yra sudarytas iš ląstelių. Ląstelės yra sujungiamos tarsi plytos viena su kita, o kai oda sausa, atsiranda tarpląstelinės jungiančios medžiagos trūkumas. Tada susidaro mikro įtrūkimai, įplyšimai, kurie sukuria terpę atsirasti bakterijoms bei virusams. Odos išsausėjimas paskatina dermatito paūmėjimą, odos senėjimą, papilkėjimą, raukšlelių atsiradimą“, – teigia L. Mikalauskienė.

Gydytoja pabrėžia, jog rūpintis tinkamu odos drėkinimu reikia nuolatos, o ne sulaukus 50–60 metų.

„Sulaukus 25-erių mūsų oda ir mes patys jau senstam. Kas metai mes vis prarandam hialurono rūgštį, kuri padeda išlaikyti vandenį ląstelėje. Vanduo yra gyvybės šaltinis, ir yra svarbus tiek mūsų visam organizmui, tiek ir pačiai odai“, – įžvalgomis dalinasi gydytoja.

Kaip prižiūrėti veido odą, kad ji neišsausėtų?

„Atšilus orams, svarbu odą apsaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių. Prieš einant į lauką, reikėtų nepamiršti veido odą patepti kremu su SPF apsauga nuo saulės. Taip pat vasarą patartina nenaudoti riebių drėkinamųjų kremų, o rinktis lengvesnės tekstūros kremus.

Taip pat svarbu ir kasdienė odos priežiūra. Ryte ir vakare odą reikia nuvalyti naudojant micelinį vandenį arba veido prausiklį ir nuplauti vandeniu. Per dažnai veido odos nereikėtų plauti, kadangi taip pašalinamas apsauginis odos sluoksnis. Tad visiškai pakanka nuprausti veidą ryte ir vakare. Tada patepti serumu ir po to drėkinamuoju kremu arba tiktai drėkinamuoju kremu“, – teigia L. Mikalauskienė.

Gydytoja dermatologė taip pat pamini, kad odos grožis ir sveikata priklauso ir nuo gyvenimo būdo. Svarbu atkreipti dėmesį į savo mitybą – valgyti daugiau daržovių, vaisių, mažiau mėsos, gerti pakankamai vandens. Sportas, buvimas gryname ore taip pat duoda pliusų. Gydytoja priduria, jog reikėtu susilaikyti nuo rūkymo, kadangi jis ypač kenkia odai. Rūkymas skatina odos senėjimą, oda praranda spindesį, tampa papilkėjusi.

veido oda

Efektyviausi odos drėkinimo būdai

Jeigu norite efektyviai sudrėkinti išsausėjusią odą arba matote, kad kremai, serumai bei kitos odos priežiūros priemonės nebegelbsti, verta išbandyti tam tikras procedūras.

„Viena iš procedūrų, padėsiančių efektyviai sudrėkinti ir atgaivinti veido odą yra mezoterapija. Atliekant mezoterapiją, mikroinjekcijomis į odą suleidžiami vitaminai bei hialurono rūgštis. Kita taip pat labai veiksminga odos drėkinimo procedūra – biorevitalizacija, kurios metu į odą sušvirkščiami didesnės koncentracijos hialurono užpildai. Tiems, kurie pageidauja, kad būtų atliekama mažiau dūrių, bei nori greičiausio efekto, puikiai tiks penkių taškų injekcijos Profhilo užpildu. Ši procedūra suteikia ne tik veido drėkinimą, bet ir liftingavimą. Ją atliekant naudojama didžiausia hialurono koncentracija palyginus su kitomis minėtomis procedūromis“, – žiniomis dalinasi L. Mikalauskienė.

Gydytoja teigia, jog šios procedūros padeda iš naujo pripildyti hialurono rūgšties rezervą, kuris kas metai vis mažėja mūsų organizme.

„Hialuronas traukia vandenį. Viena hialurono molekulė pritraukia penkis šimtus molekulių vandens. Atliekant procedūras hialurono rūgštis yra tiesiai sušvirkščiama į odą, ir taip ji yra atjauninama, tampa labiau švytinti, stangresnė, sumažėja raukšlės, skatinami atsinaujinimo procesai“, – pasakoja pašnekovė.

Veido drėkinimo procedūra, norintiems visiško natūralumo

„Dar vienas ypač efektyvus veido drėkinimo būdas yra PRP procedūra. Tai jokių šalutinių bei alerginių reakcijų nesukelianti procedūra, kadangi ją atliekant naudojamas natūralus produktas, pagamintas iš paties paciento kraujo. Visų pirma, paimamas nedidelis kiekis paciento kraujo, jis įdedamas į centrifugą ir joje atskiriama trombocitais praturtinta kraujo plazma. Ši plazma procedūros metu suleidžiama į paciento veido odą. Taip oda atjauninama, sudrėkinama, pašviesinama, sumažinamos raukšlelės“, – teigia L. Mikalauskienė.

Pagalba sergantiems dermatitu

Pašnekovė pabrėžia, kad po žiemos dažnai paūmėja dermatitai. Gali paūmėti ir atopinis dermatitas, ir seborėjinis dermatitas, paryškėti odos išsausėjimas. Viso to prevencijai tinka minėtosios procedūros. Gydytoja pasakoja, jog klientai, kurie kenčia nuo dermatitų, teigia, kad po šių procedūrų ne taip išsausėja oda ir yra atitolinama dermatito klinika bei atitolinamas vaistų naudojimas.

Kada geriausia atlikti šias procedūras?

Veido drėkinimą injekcijomis gydytoja rekomenduoja atlikti pavasarį ir rudenį. Pavasarį, po žiemos oda yra išsausėjusi, pavargusi, papilkėjusi. O rudenį oda būna išsausėjusi po intensyvių saulės spindulių, taip pat prie to prisideda ir stiprus vėjas, kondicionierių naudojimas.

Gydytoja primena, jog svarbu nepamiršti, kad oda gražiai atrodo ne tik tada, kai mes ją prižiūrime, tepame kremais ir darome injekcijas, bet, ir kai palaikome subalansuotą gyvenimo būdą ir rūpinamės savo sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)