Kardiologai Mohanakrishnanas Satyamurthy ir Kimberly Campbell pataria, kaip užkandžiauti, kad širdis būtų sveika, ir įvardijo savo rytinį užkandį Nr. 1, kurį jie patys valgo beveik kasdien, praneša žurnalas „Parade“.

„Pastebėjau, kad sveikų užkandžių valgymas visą dieną padeda sumažinti alkio jausmą. Būtent alkis dažnai verčia mus priimti netinkamus mitybos sprendimus ir vartoti užkandžius, kuriuose yra daug druskos ir pridėtinio cukraus“, – sako JAV kardiologė Kimberly Campbell.

Širdis

Kardiologas Mohanakrishnanas Satyamurthy taip pat įtraukia užkandžius į savo kasdienę mitybą:

„Valgau mažomis porcijomis tradiciniu laiku, pavyzdžiui, pusryčius, pietus ir vakarienę, kontroliuodamas porcijų dydį. Taip pat dažnai užkandžiauju tarp valgymų.“

Gydytojas savo užkandžiu Nr. 1 vadina riešutus arba sveikus grūdinius produktus (pvz., pilno grūdo duoną arba pilno grūdo krekerius).

Daktarė Campbell paprastai pasirenka vieną maisto produktą, kuris yra baltymų šaltinis, ir jį derina su sezoninėmis daržovėmis:

„Galiu suvalgyti saują vyšninių pomidorų arba nedidelį agurką iš daržo ir šiek tiek skrudintų nesūdytų migdolų.

Kitas mėgstamas patiekalas – varškė su sauja mėlynių arba aviečių.

Žiemą obuolių skilteles galiu paskaninti žemės riešutų sviestu. Galiausiai – man patinka įvairovė, todėl tai man tinka.“

Širdis

Moksliniai tyrimai rodo, kad užkandžiavimas gali būti naudingas širdies sveikatai ir mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, jei maisto produktai turi daug maistinės vertės.

Reguliarus užkandžiavimas gali padėti išlikti energingiems visą dieną, taip pat gali sumažinti alkio jausmą ir užkirsti kelią persivalgymui.