Vidutinėje alaus porcijoje yra 150 kalorijų – ne tiek jau daug, jas sudeginti galima labai greitai. Visgi, alaus pilvas nėra mitas. Viena iš priežasčių, kodėl alaus mėgėjai užsiaugina viršsvorį yra tai, kad vienos alaus porcijos dažniausiai neužtenka – vieno pasisėdėjimo metu išgeriami keli buteliai ar bokalai. Alkoholis taip pat sukelia apetitą, o alus dažniausiai yra lydimas nesveikų užkandžių. Tačiau didžiausia priežastis, kodėl alus užaugina negražų pilvą yra ta, kad alkoholį pajutęs organizmas nustoja deginti riebalus. Alkoholis patenka į kraują ir yra apdorojamas kepenyse. Šio proceso metu išsiskiria acetatai ir acetaldehidas. Juos pajutęs kūnas nustoja deginti riebalus ir visas jėgas sutelkia šių medžiagų šalinimui. Ironiška, bet tuo pat metu susiformuoja acetilo kofermentas A, kuris taip pat yra riebalai. Žmogaus organizmas sunkiai apdoroja alkoholį – per valandą pašalina 15–30 ml. Pintoje alaus, kurio alkoholio tūris yra apie 4 %, yra maždaug 22,7 ml alkoholio. Tai reiškia, kad organizmas riebalus deginti pradės tik maždaug po valandos, visą šį laiką pats augindamas riebalinį sluoksnį. Kuo daugiau ir kuo stipresnio alaus žmogus išgeria, tuo daugiau riebalų jo organizme kaupiasi. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)