Gydytojai šiaip ne taip užfiksavo jo svorį – 337 kilogramai, sulieknėjus 8-iais kilogramais.

Na o dabar klinikinis psichologas Markas Stephensas gydo hipnoterapija U. Tuipulotu, kad šis atsikratytų žalingų įpročių.

Prieš pradėdamas laikytis dietos bedarbis U. Tuipulotu pusryčiams sušlamšdavo kepalą duonos, pietums sukirsdavo visą vištą, vakarienei užsisakydavo maisto iš restoranų, o tarp pagrindinių patiekalų užkandžiaudavo bulvių traškučiais, spurgomis, visa tai užgerdamas gazuotais gėrimais.

Negana to, jis kasdien iki 12-os valandų žaisdavo vaizdo žaidimus.
Jaunas vyras konsultavosi su medikais dėl skrandžio perrišimo operacijos, tačiau šie pasakė – jo svoris tokiai operacijai per didelis, o norint atlikti tokią operaciją jam pirmiausia reikėtų nemenkai sulieknėti.

U. Tuipulotu išbandė dietinius kokteilius, gausybę dietų – niekas nedavė rezultatų, o keli medikai įspėjo – jei nesumažins svorio, jo laukia mirtis.

Vaikystėje jis buvo lieknas ir judrus, bet nuo 13 m. ėmė stambėti ir kasmet darėsi vis stambesnis. Galiausiai vieną dieną jis pamatė laidą su gydytoju M. Stephensenu, kuri jį įkvėpė imtis priemonių, tad U. Tuipulotu paprašė mamos paskambinti psichologui.
Ulu Tuipulotu

Hipnoterapijos sesijos vyksta jau tris savaites, per jas psichologas sako pacientui valgyti „maistą iš jūros, žemės, medžių“, valgyti sveiką maistą nedidelėmis porcijomis, taip pat atsikratyti priklausomybės vaizdo žaidimams.

Psichologo teigimu, daugelis žmonių gyvena, persmelkti neigiamų minčių, kaip antai, „tai per sudėtinga, man greičiausiai nepavyks, dietos neveiksmingos, negaliu atsisakyti šokolado, tačiau su hipnoze galima įdiegti į pasąmonę pozityvių minčių, tada „tai neįmanoma“ virsta „tai įmanoma“, taip sukuriamas naujas mąstymas, asmuo motyvuojamas siekti naujų tikslų.
Ulu Tuipulotu

U. Tuipuloto tikisi artimųjų palaikomas per dvejus metus sulieknėti.
„Kai pradėjau dirbti su Marku, „Facebook“ pasirašiau – viskas, privalau pradėti šią kelionę, – sakė australas ir pridūrė norintis daryti tai, ką daro kiti jo amžiaus žmonės, pavyzdžiui, elementarų dalyką – eiti apsipirkti, kas šiuo metu jam neįkandama.

Artimieji meldžia U. Tuipuloto sulieknėti ir sustiprinti sveikatą.
„Artimieji spaudžia mane susiimti, – pasakoja jis ir sako, norintis įspėti kitus, kur gali nuvesti nesveikas gyvenimo būdas. – Pažvelkite į mane, juk nenorite taip gyventi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)