Kaip susikurti šventinę nuotaiką ir sau, ir savo antrai pusei, ir kaip nestresuoti, jei Valentiną švenčiate vienas, pataria „The Body Shop“ grožio konsultantė Giedrė Eidukaitė. Juk kiek pastangų įdėsime į šventę, tiek jos ir turėsime.

Apsidovanokime save pačios

Prieš darydamos kažką dėl kito, pirmiausia pasirūpinkite savimi. Didžiausia moters jėga slypi geroje jos savijautoje, kurią ji spinduliuoja ir savo artimiesiems, o gerą būseną dažnai lemia šiek tiek laiko sau, kurį skiriame poilsiui, ilgesniam pasivartymui lovoje, užsukti į grožio saloną ir panašiai.

Tai, ką kiekviena galime pasidaryti nė kojos neiškeldamos iš namų – tai lėtos, ilgos maudynės, kūno šveitimas, prausimas ir jo pamaitinimas losjonais, aliejais, sviestais, plaukų palepinimas kaukėmis, pėdų ir rankų susitvarkymas... Vonia ir jos procedūros, savęs išpuoselėjimas nuo plaukų iki pirštų galiukų atpalaiduoja ir suteikia malonumo, komforto pojūtį, kuriuo dalinsitės ir su savo išrinktuoju.

„Vyrams (ir ne tik) vienas patraukliausių moters bruožų – komfortas ir gebėjimas mėgautis: savimi, kitais, aplinka. Tad per vonios malonumus ar pasitelkę kitus konkrečiai jums svarbius būdus, pirmiausia pasirūpinkite savo gera savijauta. Gera nuotaika bus gražiausias „drabužis“, kuriuo per Valentiną gali pasipuošti kiekviena“, - sakė G. Eidukaitė, labiau linkusi akcentuoti ne tiek išorinį, kiek iš vidinio komforto kylantį grožį.

Kūną puoselėkite iš vakaro

Patarimas: jei kūnui naudojate riebesnes priemones, pavyzdžiui, kūno sviestus ar aliejus, primaitinkite, pridrėkinkite jomis kūną iš vakaro, tai yra dieną prieš Valentiną, kad šventės išvakarėse kosmetika būtų visiškai įsigėrusi į odą ir ši nebūtų riebi ar slidi, o tik minkšta ir švelni, skleidžianti malonų aromatą. Jei drėkinamosiomis, maitinamosiomis priemonėmis norite pasilepinti vasario 14-ąją, verčiau rinkitės lengvesnės konsistencijos produktus – pienelius, losjonus, kurie į odą įsigeria greičiau.

„Nors esu sutikusi nemažai anticeliulitinių priemonių atžvilgiu skeptiškai nusiteikusių moterų, vis dėlto išbandžiusios šiuos produktus jos prisipažįsta pastebėjusios teigiamus pokyčius: stebuklų šios priemonės nedaro, riebalinio odos sluoksnio pakitimai – daugiau vidinė organizmo, gyvenimo būdo išdava, tačiau naudojant anticeliulitines priemones oda probleminėse vietose, ties sėdmenimis, šlaunimis, tampa žymiai glotnesnė, pagražėja jos spalva – tampa tolygesnė. O argi ne to norime per Valentiną – būti malonios, švelnios paliesti“, - šypsojosi grožio konsultantė.

Kiekviena moteris turi savų geros savijautos, vidinio komforto receptų, tad būtų idealu, jei prieš Valentiną rastumėte bent šiek tiek daugiau laiko sau – poilsiui, grožiui, galbūt – apeiti namuose esančias gėles ir su jomis pasišnekučiuoti, galbūt – pavartyti itin gerai nuteikiančią knygą.

„Pavyzdžiui, viena klientė sakė mėgstanti retsykiais pasivartyti „Kamasutrą“ ir juokėsi, kad to, kas siūloma toje knygoje, bandyti ji nemėginanti, tačiau jau vien šios knygos paskaitymas, pavartymas atpalaiduoja ir suteikia teigiamų emocijų“, - šypsojosi G. Eidukaitė.

Patarimas: jei esate iš tų, kurios mėgsta gėles pirktis pačios ir taip susikurti gerą nuotaiką, per Valentiną nekonkuruokite su vyrais. Gėlėmis jus apipilti planuojantys vyrai itin rūpinasi išrinkti būtent savo moteriai labiausiai patinkančius žiedus, tad, jei gėlių reikia tiesiog čia ir dabar, verčiau įsigykite kambarinę gėlę ir pasistatykite ją ant palangės, už užuolaidos.

Vyro dėmesys – geriausia dovana moteriai

Taip jau yra, kad per Valentiną moterys stengiasi būti gražios, o vyrai, dažniausiai, rūpinasi visu kitu. Per Valentiną būtent iš vyro tikimasi romantikos, dėmesio, galbūt - dovanų.

„Gera idėja vyrams, sukantiems galvą dėl dovanos: įteikite savo moteriai kosmetikos, skirtos kūnui palepinti, pavyzdžiui, kūno sviesto ar aliejaus. Prašauti pro šalį – praktiškai neįmanoma. O jūsų moteris jausis laiminga, nes savo dovana prisidėsite prie jos komforto ir malonumų, kuriuos ji tikrai įvertins, - sakė G. Eidukaitė. - Nesijaudinkite, jei jūsų moteris jau turi kūno priežiūros priemonių – moterims jų niekada nebūna per daug. Priešingai, gausus kosmetikos arsenalas tik įrodo, kad jūsų mylimoji šiems dalykėliams neabejinga“.

Patarimas: gerai, jei tikrai žinote, kaip geriausia palepinti jūsų Valentiną, tačiau jei klaidžiojate miglose, rinkitės universalias dovanas – taip gerokai sumažėja tikimybė nepataikyti. Ir tai žymiai geriau nei dovanų čekis, net jei jis – iš automobiliais prekiaujančio salono. Dovanų čekis, net labai vertingas, nesukuria šventės čia ir dabar, popierėlis su užrašyta suma ar nurodyta dovana visuomet sukuria tam tikrą distanciją, kad ir kokia praktiška bebūtų jūsų antroji pusė.

Universalios dovanos moterims: kosmetika, o ypač – kūnui, kelionė į Druskininkus pasilepinti vandens procedūromis (pageidautina - dviese), gėlės (kuo vyresnė moteris, tuo labiau ji mėgsta rožes) ir geri saldainiai, galbūt – šlepetės, kurios jūsų mylimajai suteiks komforto, tinka ir minkšti žaislai, nes jie pabrėžia švelnumą...

Atsargiai su gėlėmis!

Jos gali būti puiki ir vienintelė dovana jūsų Valentinai. Tik, dėl Dievo, pirkdami gėles būkite atidūs. Prekybininkai į šią šventę žiūri kaip į puikią progą pasipelnyti, todėl labai dažnai į dailias pakuotes sudeda pačias prasčiausias gėles. Protinga moteris, gavusi net ir prasčiausią puokštę, pasistengs suvaidinti, kad viskas yra gerai, bet lašelis nusivylimo gali rastis. Todėl gėlėms, kurios moterims simbolizuoja jūsų jausmus, skirkite daugiau dėmesio.

Mažos gudrybės: nepirkite į celofaną iš anksto suvyniotų gėlių – nors taip pirkdami negaištate laiko, tačiau jūs jau nematote jų būklės. Taip pat itin atsargiai rinkitės puokštes: dažniausiai į jas sudedamos tos gėlės, kurios jau pasiruošę vysti, bet puokštėse tas mažiau matyti. Geriausia – užsakykite puokštę specialiai jūsų moteriai arba dovanokite puokštę iš pavienių gėlių. Skirti kiek daugiau laiko gėlėms – tikrai verta.

Jam ir jai

Besiruošiantys Valentino malonumams nepamiršta ir vaišių skrandžiui. Gaminant vakarienę svarbu du dalykai – rinktis kuo lengvesnius produktus, kad jūsų Valentinas ar Valentina nepersikeltų į saldžius sapnus anksčiau laiko, ir negaminti labai įmantrių patiekalų, dėl kurių prisidės papildomų rūpesčių ar rizikuojate nuvargti, o gal net susinervinti. Ruošdami dovaną, šventę kitam, ir patys pasistenkite likti šventiškos, pakilios nuotaikos. Tegu maisto ruoša neatima iš jūsų paskutinių jėgų, likusių po darbo savaitės.

Vakarienė restorane – puikus sprendimas abiem. Šiai šventei dažnas restoranas siūlo ypatingų patiekalų. Be to, išvengsite rutinos po vakarienės plauti indus. Tik paskubėkite rezervuoti staliuką iš anksto. Jei nutiktų taip, kad geriausiuose ar jums patinkančiuose restoranuose laisvo staliuko jau nebėra, skambinkite į viešbučių restoranus – jie taip pat laukia svečių ir šventiškai pasipuošia per Valentiną.

Kūno masažas lovoje – universali dovana, tinkanti ir jam, ir jai. Šiam tikslui jums prireiks masažui skirtos priemonės. Jei namuose yra riebesnės sudėties kūno sviesto ar aliejaus kūnui, šios priemonės puikiai tiks masažui.

„Kadangi yra tikimybė, jog Valentino dienos vakaro masažas pereis į bučinius, patarčiau rinktis specialiai masažui ar erotiniam masažui skirtus aliejus. Kartais jie vadinami afrodiziakiniais, sujaudinančiais, jam ir jai, in ir jan ir panašiai. Tokios kosmetikos priemonės tiks ne tik masažui, bet bus skanios ir paragauti, neturės kartumo, kurio turi dažna įprastai naudojama kosmetikos priemonė“, - patarimais dalijosi grožio konsultantė.

Kai švenčiate vienas

Jei už lango – Valentinas, o ištikimiausias kompanionas lovoje – jūsų katinas, tai tikrai nepakankamas pretekstas nusiminti ar net susirgti depresija. Meilės ekspertai, o ir kiekvienas gatvėje sutiktas žmogus pasakytų, kad meilė ateina netikėtai, o dažniausiai – tada, kai mažiausiai to laukiate. Tad atsipalaiduokite ir mėgaukitės laiku, kurį kol kas galite skirti tik sau.

Juk meilės šventę galima švęsti ir to vienintelio ar vienintelės laukimu, ir ramiu žinojimu bei tyliu arba garsiu džiaugsmu, kad jūsų meilė – tikrai yra ir ji nuolat juda vis arčiau ir arčiau jūsų. Ta proga, praktinės magijos tikslais, susikurkite šventę tiesiog sau: mėgaukitės savimi ir džiaukitės savo būsima laime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)