Virškinamos žaliosios citrinos organizmą veikia saldžiai ir jį šarmina. Virškinant įprastas citrinas lieka rūgštumo pojūtis, nes jos organizmą rūgština. Ilgai vartojant įprastas geltonąsias citrinas didėja bendras organizmo rūgštingumas, auga virškinimo ugnis (skr. agni).
O kaip mums taip įprastas imunitetą stiprinantis medaus ir citrinų derinys? Jei citrinų geriau vengti, ką vartoti vietoj šio nepamainomo žiemos vaisto? Jaudintis neverta – žaliosios citrinos taip pat turi pakankamai daug vitamino C, todėl taip pat gerai palaiko ir stiprina imunitetą.
Dar vienas patarimas pagal ajurvedą: niekuomet nenaudokite žaliųjų citrinų gamindami (kaitindami). Tai žaliąsias citrinas padaro veikiau rūgštines, o ne šarminančias, todėl organizmui tampa sunku su jomis susidoroti lygiai taip, kaip su įprastomis citrinomis. Išjunkite prikaistuvę, palaukite, kol gaminamas patiekalas nustos garavęs, tuomet į jį įspauskite žaliųjų citrinų sulčių.
Pagal užsienio spaudą parengė Lina Staponaitė