Sunku įsivaizduoti, kaip tokį dalyką apskritai buvo galima gerti, tačiau šis veiksmas sovietmečiu turėjo praktinę naudą.
Kodėl sovietmečiu į arbatą dėjo sodos
Sovietų sąjungoje sodos į arbatą buvo dedama dėl kelių priežasčių.
Pirma, toks arbatos virimo būdas padėjo suminkštinti vandenį. Jo kietumas buvo dažna tendencija dėl didelio kiekio mineralinių medžiagų, pavyzdžiui, kalcio ir magnio, požeminiuose vandeninguose sluoksniuose.
Dėl šių mineralų vamzdžiuose ir prietaisuose galėjo susidaryti apnašų.
Pridėjus geriamosios sodos, arbata, kaip teigiama, tapdavo skanesnė.
Antra, teigiama, kad valgomoji soda arbatoje buvo laikoma tam tikru tradiciniu receptu, perduodamu iš kartos į kartą.
Kai kurie žmonės teigė, kad dėl to arbata tapdavo sodresnė ir aromatingesnė.
Taip pat buvo tikima, kad soda padeda atsikratyti arbatos kartumo.
Apskritai sovietmečiu tai buvo gana paplitusi praktika ir arbatos gėrimo kultūros dalis.
Kiek sodos dėti į arbatą ir ar saugu tai daryti
Jei abejojate, ar galite gerti arbatą su soda, nebijokite, teigiama „Vakarų eksprese“ publikuotame tekste.
Tai visiškai saugu, be to, suteikia gėrimui unikalių skonio natų. Vieniems šis derinys gali patikti, o kiti mieliau renkasi arbatą be priedų.
Taip pat kyla klausimas dėl dozavimo – kiek sodos dėti į arbatą.
Čia nėra vieno universalaus atsakymo, rašo „Vakarų ekspresas“.
Kai kuriais atvejais užtenka žiupsnelio, kad būtų pašalintas kartumas.
Bendra rekomendacija – ketvirtis arbatinio šaukštelio 2 litrams vandens.
Na, jei sakoma, kad arbata su soda sveikatai nekenks, svarbu paminėti kitą aspektą – kokios arbatos kategoriškai nerekomenduojama gerti. Specialsitai sako, kad ji gali pažeisti virškinamąjį traktą: Tokia arbata gali pažeisti virškinamąjį traktą ir kepenis: kinai ją lygina su nuodais