Dėl įsimylėjusiems žmonėms skirtų dietų ilgai laužė galvas daugelis natūralistų ir medicinos specialistų. Jie priėjo prie vieningos nuomonės: reikia daugybės lengvų baltyminių produktų, vaisių ir "kilmingų" daržovių.

Kas tie lengvi baltymai? Lengvi baltymai - tie, kurių nelydi masyvūs riebalų priedai. Pavyzdžiui, balta vištienos mėsa, veršiena, karbonadas be kauliuko, liesa jautiena, paltusas ir upėtakis, naminis sūris. Lengvi baltymai būtini hormonų, be kurių neįmanomas seksas, sintezei. Bet tai dar ne viskas. Prireiks išlaikyti pastovų gliukozės kiekį kraujyje, kad užtektų energijos pajusti geismą ir jį patenkinti.

Saldumynai šiam tikslui netinka - jie priverčia gliukozės kiekį šoktelėti aukštyn itin staigiai, tačiau vėliau jis vėl krinta, ir šią kaitą lydi fizinis silpnumas ir prislėgta nuotaika. Aišku, galima tuojau pat suvalgyti antrą ir trečią saldainį - bet kas tokiu atveju atsitiks jūsų figūrai? Gal geriau energijos krizę įveikite valgydami avižų košę, keptas bulves ir pieniškus produktus.

Šokoladas? Pageidautina karštas. Mūsų valgiaraštyje jis taps ne prozišku energijos tiekėju, o seksualumo stimuliatoriumi! Jo skonis ir aromatas sustiprina seksualinį potraukį. Viktorijos laikų Anglijoje džentelmenai stiklinėmis gerdavo karštą šokoladą be cukraus prieš eidami į viešuosius namus. O vienas iš laikraščių su pasibaisėjimu rašė, kaip dvidešimt padorių merginų įpuolė į erotinės psichozės būseną, paragavusios šio jaudinančio gėrimo.

Įtaiga - didelė jėga. Be jos, aišku, yra ir dar šis tas. Tai tonizuojantis kofeinas, feniletilaminas ir teobrominas. Jie iš tiesų gana daug nusipelnė žmonijos seksualumo istorijoje.

Jūros gelmių paslaptys

Išsimaudę jūroje jaučiatės lengvesni ir šiek tiek pailsę. Jūra visuomet turėjo savo paslapčių. Jos vanduo ramina, o kai kurios gelmių gėrybės gali pakurstyti aistras. Jeigu tik esate ištroškę su mylimuoju ar mylimąja patirti svaiginamų akimirkų, jūra padės. Ir vyrams, ir moterims tobuli afrodiziakai (seksualiniai stimuliatoriai) yra jūros produktai - ikrai, kalmarai, midijos, austrės.

Madam Pompadur pati virdavo savo meilužiui, karaliui Liudvikui XIV, sriubą iš krevečių. Pravartūs unguriai ir aštuonkojai, bet netgi šių brangių delikatesų neturi būti per daug. Liūdna, tačiau Prancūzijos karalius Henrikas I mirė meilės akto metu, kai per vakarienę persivalgė geismą žadinančių moliuskų.

Jeigu jums šie ir kiti panašūs delikatesai ne pagal kišenę, tiks ir paprasčiausia plekšnė, senosiose virimo knygose vadinama meilės žuvimi. Svarbu, kad produkte netrūktų mineralinių druskų - cinko, boro ir magnio. Vaisius renkamės saldžius, sultingus ir aromatingus, daržoves - švelnias, tokias kaip prinokę pomidorai ir virti šparagai.

Šįkart daržovių negirsime

Madingos ląstelienos fanatikėms derėtų apriboti savo apetitą - ląsteliena skrandyje užima pernelyg daug vietos. Tai gerai, siekiant numalšinti alkio jausmą, bet vargu ar nudžiugins sekso žaidimų metu. Todėl kuriam laikui atsisakykite baltagūžių kopūstų, sėlenų, po vakarienės nevalgykite obuolių ir kriaušių.

Iš raciono išbraukite itin sveikus, tačiau tinkamus kitomis aplinkybėmis žirnius, pupeles, pupas. Taip pat nerekomenduojama prieš pat meilės žaidimus gerti šampano, gazuotų gėrimų, alaus bei jauno vyno.