Sąnarių gydymas liaudies medicinos priemonėmis
Bulvių nuoviras –po bulvių su lupenomis virimo liks vanduo. Jis valo organizmą, šalina šlakus, išlygina žarnyną, valo žarnų sieneles nuo gleivių ir darinių.
Geriant bulvių nuovirą ryte dar nieko nevalgius, prieš pietus ir vakar prieš miegą, gydomas artritas.
Sergant poliartritu, sąnarius puikiai valo būtent bulvių nuoviras: 1 kg bulvių su lupenomis supjaustykite mažais gabalėliais, virkite 1 val. 20 min. 3 l vandens.
Paskui bulvių gabalėlius nukoškite, nuspauskite. Gerkite nuovirą, kai norisi.
Sąnarių valymas saulėgrąžų šaknų arbata pagal B. V. Bolotovo metodą
Saulėgrąžų šaknų arbata tirpdo įvairias druskas mūsų organizme, taip pat valo sąnarius nuo druskų. Rudenį reikia paruošti storas šaknų dalis – šerpetotas viršūnėles nupjauti ir išmesti. Šaknis reikia kruopščiai nuplauti, nusausinti, prieš plikant arbatą supjaustyti smulkiais gabalėliais, maždaug pupelės dydžio.
Vien stiklinę šaknų gabalėlių užpilkite 3 l vandens, 1 – 2 min. pavirinkite. Gerkite šį nuovirą 2 – 3 dienas. Šaknų gabalėlių neišmeskite, padėkite į šaldytuvą, kitą kartą vėl užpilkite 3 l vandens, tik pavirkite 5 min., o gerkite vėl 2 – 3 dienas. Paskui jau imkite naują porciją šaknų, aprašytą procedūrą pakartokite 3 dienas. Toks gydymas gali trukti mėnesį ar ilgiau.
Druskos pradeda valyti po dviejų tokio valymo savaičių, tai matyti iš drumsto šlapimo. Kai šlapimas pasidarys skaidrus, gydymą galima baigti. Kaip tvirtina B. V. Bolotovas, palikus šlapimą pastovėti, galima pažiūrėti, kiek druskos buvo organizme. Suaugusiam žmogui kartais susikaupia 2 – 3 kg.
Valant sąnarius saulėgrąžų šaknimis, reikia laikytis dietos, nevalgyti aštrių, sūrių patiekalų, nevartoti acto. Valgyti reikia augalinės kilmės patiekalus.
Sąnarių valymas mandarinais
Iš pradžių išvalius žarnyną, galima užsiimti gilesniu valymu, t. y. valyti sąnarius liaudies priemonėmis. Sąnarius galima valyti nuo vaikystės pamėgtais mandarinais. Naudojami visi mandarinai – su minkštimu ir žieve. Mandarinai turi ir antimokrobinių ypatybių. Per dieną reikia suvalgyti septynis mandarinus. Juos galima valgyti prieš valgį arba tarp valgių.
Iš pradžių mandarinus kruopščiai nuplaukite. Paskui nulupkite mandarinų žievelę, ją išdžiovinkite. Žieveles geriausia džiovinti tamsioje, šiltoje vietoje. Išdžiūvusias žieveles sugrūskite. Grūskite grūstuve, mechaninių prietaisų nenaudokite. Iš sugrūstų žievelių verdama arbata.
Šis gydomasis gėrimas gaminamas taip: sumaišomas vienas šaukštelis sugrūstų mandarinų žievelių ir vienas šaukštelis serbentų lapų. Šį mišinį užpilkite stikline verdančio vandens, palaikykite 30 min. Tada arbatą nukoškite ir išgerkite 30 min. prieš valgį. Šią arbatą geria 3 kartus per dieną, kiekvienam kartui plikoma nauja arbata.
Sąnarių valymo procesas trunka 1 arba 3 mėnesius. Žmogus pats pajunta, kai palengvėja. Bet pajutus pirmus pagerėjimo požymius valymo nutraukti nereikėtų. 2 – 3 savaites po to, kai pajutote pagerėjimą, toliau gerkite arbatą, laikykitės dietos.
Laikantis visų rekomendacijų, nepamirškite kopūstų, nes jie labai sveika sąnariams. Valgykite kopūstus tiek žalius, tiek raugintus ir virtus. Kopūstai sveika virškinimui, jie išvalo iš organizmo kenksmingas medžiagas. Kopūstų lapus deda ant skaudamų sąnarių. Kopūstų lapai mažina skausmą, malšina patinimus.
Kaštonai gydo sąnarius
Nuovirui reikia 300 g kaštonų vaisių. Kaštonų odelę nulupkite, sumalkite. Į pusės litro talpos tamsaus stiklo butelį suberkite sumaltas kaštonų žieveles, iki kakliuko užpilkite vandeniu, butelį užsukite kamšteliu. Palikite pastovėti tamsioje šiltoje vietoje 2 savaites, kasdien butelį suplakite. Šis užpilas išsilaiko ilgai, iki kelerių metų.
Skaudamus sąnarius galima kaštonų žievelių užpilu ir skausmas pamažu atlėgs. Gydymas gali trukti visus metus. Kaštonų užpilą galima ir gerti. Receptas toks: 50 g kaštonų vaisių arba žiedų reikia užpilti 0,6 l vandens. Palikti 2 savaites pastovėti tamsioje šiltoje vietoje, kasdien suplakti. Paskui nukošti ir laikyti tamsioje vietoje. Gerti po 30 – 40 lašų 3 – 4 kartus per dieną 3 – 4 savaites.
Kai vargina sąnarių skausmas
Nuo sąnarių skausmų padeda ugniažolės. Pavasarį, kai žydi ugniažolės, prisiskinkite ir sumalkite mėsmale. Paskui sudėkite masę į marlę, išspauskite sultis, praskieskite santykiu 1:1 degtine arba spiritu. Šiuo skysčiu trinkite sąnarius.
Karvės kojų nuoviras
Azerbaidžaniečiai turi nacionalinį patiekalą, vadinamą chaš. Jis gaminamas iš karvės kojų. Nuvalytos karvės kojos išverdamos iki tirštos masės, panašios į šaltieną, ir patiekalas valgomas karštas. Verdant deda ir mėsos. Tiesa, tokį patiekalą ne kiekvienas galės pasigaminti, tad tenka griebtis kitų priemonių.