XX a. pabaigoje Jungtinėse Amerikos Valstijose prasidėjo tikras kavos su sviestu bumas – jos pavadinimas "buttercoffee", kilęs iš angliškų žodžių butter – aliejus ir coffee – kava.

Vakarų ekspresas išsiaiškino, kaip į kavą dėti sviesto ir kas turėtų gerti tokį eliksyrą.

Kuo naudinga kava su sviestu

Manoma, kad kava su sviestu (pagal klasikinį receptą) yra puikus antioksidantų šaltinis.

Be to, toks gėrimas gali greitai pagreitinti medžiagų apykaitą ir pasotinti organizmą kelioms valandoms.

Manoma, kad kava su ghee sviestu yra naujas sveikos mitybos žodis. Reguliariai vartojant tokį gėrimą galima sureguliuoti cholesterolio kiekį, aukštą kraujospūdį ir net numesti svorio.

Todėl jei norite išbandyti tokį gėrimą ir nežinote, ar galite gerti kavą su sviestu, kuri parduodama parduotuvėse, nedvejokite.

Tačiau ekspertai pataria geriau pirkti brangias sviesto rūšis, kurių sudėtyje nėra kenksmingų riebalų. Mitybos specialistai teigia, kad geriausiai tinka ghee sviestas.

Ar galima gerti kavą su kokosų aliejumi?

Yra receptų, kai į kavą dedama ne tik gyvūninės, bet ir augalinės kilmės produkto – kokosų aliejaus. Jjo poveikis kiek kitoks – ji suteikia energijos, tonuso, skaidrina nuotaiką. Ją galima gerti prieš treniruotę ar sunkią darbo dieną – organizmas nebus persotintas riebalais, tačiau pajusite energijos antplūdį.

Kaip vartoti kavą su sviestu ir kokosų aliejumi

Kavą su aliejumi galite paruošti ir gerti ne tik kavinėje, bet ir namuose.

Jums reikės:

didelio puodelio šviežiai paruoštos juodos kavos;
1 valgomojo šaukšto ghee sviesto;
1 šaukštelio kokosų aliejaus.

Paskutinis akcentas – suplakti visus ingredientus kokteilinėje. Jei norite, galite gėrimą supilti į stiklinę su ledu. Tokiu būdu turėsite kavą su sviestu, kurios skonis primena frapučino.

Keli faktai apie kavą su sviestu:

* Teigiama, kad ji veikia stipriau nei paprasta kava, o poveikis yra kitoks – kur kas tolygesnis: jos išgėrus energija padidėja (taip pat ir sumažėja) pamažu.

* Teigiama, kad kava su sviestu tonizuoja net 6 val. Gėrimo gerbėjai teigia, kad tai yra smegenų maistas, gerinantis proto aštrumą, gebėjimą susikaupti.

* Sviesto į kavą deda ir norintieji sulieknėti, nes teigiama, kad šis derinys slopina apetitą (manoma, kad tai vyksta dėl to, jog tokios kavos apdorojimas organizme trunka kur kas ilgiau), degina riebalus, todėl padeda mesti svorį.

* Tokia kava suteikia geresnį tonusą odai, ji tampa skaistesnė.

* Kavoje su sviestu yra svarbių maistinių medžiagų, pvz. vitamino A. Šis yra riebaluose tirpus vitaminas, reikalingas odai, imuninei sistemai ir geram regėjimui palaikyti. Kavoje taip pat yra K, E, B grupės vitaminų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją