Homeremediescorner.com išskiria 5 įtikinamas priežastis, kodėl verta kasdien valgyti šio išskirtinio skonio ir spalvos vaisiaus.
1. Naudinga širdžiai
Kasdien suvalgant apie 400–500 g arbūzo, žymiai pagerėja širdies ir kraujagyslių sistemos veikla. Taip yra todėl, kad arbūzo minkštime yra likopeno (jis suteikia raudoną spalvą), kuris gerina širdies veiklą, saugo nuo laisvųjų radikalų.
Arbūzo minkštime yra daug kalio. Kalis mažina širdies priepuolio riziką, mažina blogojo cholesterolio lygį, gerina kraujotaką ir širdies ritmą.
2. Stiprina kaulus
Likopenas naudingas ir kaulams. Kasdien valgant arbūzo mažėja osteoporozės rizika, nes arbūzuose yra daug kalio.
3. Stiprina imuninę sistemą, padeda greičiau sveikti
Arbūzuose daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą ir skatina greičiau sveikti.
4. Padeda greičiau lieknėti
Arbūzuose labai mažai kalorijų, 90 proc. arbūzo sudaro vanduo, tai idealus maistas, norint sulieknėti. Juose yra ir amino rūgšties citrulino malato, kuri verčiama į kitą amino rūgštį – argininą, o ši degina riebalus.
5. Natūraliai mažina uždegimą
Arbūzo minkštime yra flavonoidų, karotenoidų (likopenas – vienas iš jų) ir triterpenoidų – visi jie turi priešuždegiminių ypatybių.