Kai kurie užkandžiai, kurie laikomi sveikais, iš tikrųjų lemia greitą svorio augimą. Mitybos ekspertai portale „Eat This, Not That“ sudarė „apgaulingų“ maisto produktų, kurie atrodo sveiki, bet dažnai tampa klastingais lieknos figūros priešais, sąrašą.
Riešutai kaip užkandis

Daugelis žmonių mano, kad nesveikus užkandžius geriau pakeisti riešutais, tačiau kalbant apie svorio reguliavimą, tai ne visada yra geras pasirinkimas.
Riešutuose gausu sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų, tačiau dėl didelio kaloringumo jie tampa pavojingu maistu persivalgius.
Todėl mitybos specialistė Kimberly Homer rekomenduoja juos valgyti ribotais kiekiais. Pavyzdžiui, vos viename puodelyje migdolų yra 826 kalorijos, o tokį kiekį suvalgyti gana lengva.
Palyginimui, nedideliame traškučių maišelyje yra tik 156 kalorijos.
Granola pusryčiams

Amerikos širdies asociacijos duomenimis, optimali pusryčių dribsnių porcija yra maždaug vienas puodelis per dieną. Tačiau renkantis granola nereikėtų pamiršti atsargumo, nes daugelyje jos rūšių yra per daug cukraus ir per mažai skaidulinių medžiagų.
Pavyzdžiui, porcijoje granolos su kokosais ir anakardžių riešutais gali būti apie 450 kalorijų – ir tai prieš pilant pieno.
Taigi, jei porcijos nekontroliuojamos, net ir sveiki pusryčiai gali padėti priaugti papildomų kilogramų.
Augalinis pienas ne visada yra geriausias pasirinkimas

Tie, kurie kenčia nuo laktozės netoleravimo, turėtų į savo racioną įtraukti augalinį pieną. Tačiau svarbu atidžiai išstudijuoti jo sudėtį ir rinktis nesaldintus variantus.
Kai kurių rūšių augaliniame piene yra pridėtinių riebalų ir cukraus, kurie gali turėti neigiamos įtakos figūrai.
Be to, mokslininkai sieja tam tikras sudedamąsias dalis, pavyzdžiui, polisorbatą 80 ir karboksimetilceliuliozę, su galimomis žarnyno problemomis.
Pavyzdžiui, vienoje porcijoje neriebaus avižų pieno yra 9 gramai riebalų – tai devynis kartus daugiau nei tame pačiame karvės pieno (1 proc.) kiekyje.
Taigi net ir sveikatai palankus pienas gali nepastebimai trukdyti lieknėti, jei neatsižvelgiama į jų sudėtį ir kaloringumą.