Neištikimybė poroje gali atsirasti dėl pačių įvairiausių priežasčių. Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 7 neištikimybės priežastis.

1. Jam ar jai tai neatrodo išdavystė. Pabandykite sau atsakyti į klausimą, kas jums yra neištikimybė. Paklauskite to paties savo partnerio. Nenustebkite, jei jūsų atsakymai skirsis kaip diena ir naktis. Kiekvienas išdavyste laiko skirtingus dalykus. Todėl labai svarbu su partneriu aptarti, kas jums abiem yra neištikimybė, kad neįskaudintumėte partnerio patys to nenorėdami.

2. Priklausomybė nuo sekso. Priklausomybė gali būti ne tik nuo alkoholio ar narkotikų. Yra žmonių, kurie gali būti priklausomi nuo lytinių santykių. Jiems tai – tik seksas, tačiau atsispirti tam tokie žmonės niekaip negali. Nors kai kuriems priklausomybė nuo sekso gali būti puikus išdavystės pateisinimas, kitiems tai yra rimta problema.

3. Jaučiasi neįvertinti partnerio. Galbūt jūsų partneris nesulaukė atitinkamo dėmesio per Valentino dieną ar pamiršote jį (ją) pasveikinti gimtadienio proga? Po tokių akibrokštų gali kilti pagunda užmegzti santykius su kuo nors kitu. O jei dar tam pasitaiko proga, jūsų antroji pusė gali ir paslysti.

4. Tai užkoduota genuose. Mokslininkai mėgino atrasti sąsajų tarp genetikos ir neištikimybės. Kai kurie tyrimai leidžia spėti, kad dėl neištikimybės gali būti kaltas hormonas vazopresinas. Žinoma, dar reikia atlikti daug tyrimų, kurie galėtų daugiau atskleisti apie genetikos ir neištikimybės sąsajas, tačiau visai įmanoma, kad genai lemia mūsų polinkį į ištikimybę arba neištikimybę.

5. To išmoko iš savo tėvų. Tiesa ta, kad tam tikrą santykių modelį kiekvienas mes išmokstame dar vaikystėje stebėdami savo tėvų bendravimą. Kad ir kaip sakytume, kad nekartosime tėvų klaidų, sukūrus ilgalaikius santykius labai sunku elgtis kitaip, nei esate išmokę vaikystėje. Todėl jei vienas iš jūsų tėvų buvo neištikimas, tikėtina, kad ir jūs lengviau pasiryšite išduoti partnerį.

6. Siekia seksualinės laisvės. Kai kurie žmonės paprasčiausiai nepasitiki savimi ir dėl to jaučia didelį nerimą užsiiminėdami meilės žaidimais su savo antrąja puse. Tačiau darydami tai su asmeniu, kurį galbūt mato pirmą ir paskutinį kartą ir kuriam nėra emociškai įsipareigoję, gali lengvai atsipalaiduoti. Tokie žmonės kartais neištikimybę renkasi kaip būdą spręsti asmenines lovos problemas. Tačiau, žinoma, neištikimybė ne tik neišspręs jūsų santykių bėdų, bet dar labiau viską komplikuos. Vienintelis teisingas sprendimo būdas – atviri ir nuoširdūs pokalbiai su antrąja puse.

7. Mėgina išsaugoti santuoką. Kad ir kaip absurdiškai tai skambėtų, tačiau kartais nutinka ir taip. Viena vertus, vedę žmonės žino, kad santuoka – tai daugiau nei tik seksas, todėl jei problemų kyla tik šioje srityje, jie nėra pasirengę nutraukti santuokos. Jei bėdų lovoje nesiseka išspręsti ilgą laiką ar kita pusė šias problemas ignoruoja, sprendimo gali būti ieškoma išorėje. Žinoma, net ir tokiu atveju tai negali būti neištikimybės pateisinimas.