Mokslininkai nustatė, kad moterų smegenys, suaktyvėjus sritims, atsakingoms už juoko suvokimą, patiria didesnį malonumą nei vyrų. Tai neprieštarauja hipotezei, kad moterys linkusios priimti ir įvertinti humorą, o vyrai – juokauti. Dėl to moterys vyro gebėjimą jas prajuokinti priima kaip jo genetinį stiprumą, reiškiantį, kad vyras yra tinkamas partneris ir potencialus tėvas.

Stanfordo universiteto medicinos fakultete buvo atliktas dar vienas tyrimas, kuriame buvo tirta, kaip 22 berniukai ir mergaitės nuo 6 iki 13 metų amžiaus reaguoja į juokingus video klipus.

Palyginimui vaikai dar žiūrėjo paprastus video klipus – šokėjų pasirodymus, snieglentininkų nusileidimus, neutralius gamtos vaizdus.

Skenuojant smegenis buvo tirta, kaip vaikai reaguoja į vaizdus, taip pat jie buvo apklausti, kokie vaizdai jiems labiausiai patiko.

Rodant juokingus vaizdelius mergaičių smegenų aktyvumas padidėdavo labiau nei berniukų. Tai rodo, kad mergaitės jautė stipresnį džiaugsmą, daugiau pozityvių emocijų. Tyrėjai teigė, kad gauti duomenys parodė, kad humoro suvokimo skirtumai egzistuoja jau vaikystėje.

Tai rodo, kad partnerio pasirinkimas kreipiant dėmesį į jo humoro jausmą vaidina didesnį vaidmenį nei buvo manyta. Moterų smegenys, ypač pasitenkinimo ir malonumo sritys, glaudžiai susijusios humoru, todėl biologiškai moterys linkusios rinktis geresnį humoro jausmą turinčius vyrus.

Ir tie skirtumai tarp lyčių, išryškėję dar vaikystėje, yra įgimti, o ne įgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)