Apsilankykite tualete

Net jei jūsų šlapimo pūslė nėra pilna, vis tiek pasistenkite nors šiek tiek pasišlapinti. Šlapimas iš šlaplės išplaus bakterijas ir sumažins šlapimo takų infekcijos riziką, pabrėžė S. Twogood. Tokia infekcija kyla tuomet, kai bakterijos iš makšties ar išangės neišvengiamai patenka į šlaplę lytinių santykių metu.

Pasišlapinti po sekso yra itin svarbu moterims, linkusioms sirgti šlapimo takų infekcija. Daugelis moterų yra linkusios į tokias infekcijas. Ir net jei šlapimo takų infekcija jūsų nekankina, vis tiek padarykite sau paslaugą ir po sekso nueikite į tualetą. Tai tikrai padės sumažinti skausmingos infekcijos riziką.

Apsišluostykite

Seksas ir turėtų būti šlapias: sperma, prakaitas, lubrikantas, makšties išskyros – dėl visų šių dalykų moterų lytiniai organai po sekso yra itin kupini drėgmės. O drėgmę ir šilumą itin mėgsta bakterijos ir grybeliai. Todėl būtų protinga po sekso kruopščiai nusausinti šią vietą ir sumažinti bakterinės ar grybelinės infekcijos riziką, pataria S. Twogood.

„Drėgmė yra tai, ko mes norime išvengti, ypač moterys, kurioms dažnai kartojasi pienligė“, – sakė S. Twogood. Ji pataria po sekso nusausinti tarpkojį tualetiniu popieriumi ar servetėle arba apsiplauti ir gerai nusausinti šią vietą rankšluosčiu.

Nesimaukite apatinių

Jeigu nenorite miegoti nuogu užpakaliu, apsivilkite ilgesnius naktinius ar plačias pižamos kelnes. Svarbiausia yra užtikrinti, kad tarpkojo zona „kvėpuotų“. „Nesimaukite kelnaičių. Tai padės sumažinti infekcijos riziką“, – paaiškino gydytoja.

Atkreipkite dėmesį į keistus pojūčius „ten“

Tikrai nereikia šviesti žibintuvėliu sau tarp kojų ir apsižiūrinėti. Tačiau klausykite savo kūno po sekso ir atkreipkite dėmesį į bet kokį diskomfortą, niežulį ar kraujavimą. Priklausomai nuo to, kaip ilgai jaučiami simptomai, priežastis gali būti įvairi. Jeigu nemalonūs pojūčiai nepraeina, kreipkitės į ginekologą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (438)