Kodėl taip yra? Kodėl meilė nesidaro lengvesnė kasmet? Tai atrodytų logiškiau. Ir tiesa, atrodytų nenatūraliau – netgi, sunkiau.

Daugiau išminties ir patirties turėtų padėti mums lengviau rasti meilę. Ir, norit tikėkit, norit ne, įsimylėjimas, iš dalies, yra sprendimas. Meilė nėra stebuklinga pati savaime; mes darome ją stebuklinga. Su amžiumi, ši magija blunka. Gyvenimo magija blunka, taip pat.

Žinoma, kiek ryškiai ši magija blunka priklauso nuo paties žmogaus. Todėl, kad „tikra“ magija (à la Haris Poteris) neegzistuoja, magijos natūra, kurią mes pažįstame, atsitinka tuomet, kai jūs priimate gyvenimo atsakymą, jog jame nėra atsakymų.

Ir dėl to, iš dalies, meilė praranda savo magiškas savybes laikui bėgant. Kuo protingesniais mes tampame, tuo mažiau mes stebimės. Kuo labiau jūs suprantate meilę ir savo vaidmenį joje, tuo sunkiau jums rasti romantiką.

Tuo pačiu metu, kai kurie labiausiai intelektualūs žmonės pasaulyje įsimyli vis dažniau. Taigi turi būti pusiausvyra. Taip ir yra.

Norėdami įsimylėti, jūs turite jausti, kad jums reikia meilės. Nes jei jūs netikėsite, kad jums reikia ar kad jų sesate verti meilės, jūs ją atmesite – sąmoningai ar nesąmoningai.

Ir ką tai reiškia, kai kas nors nori ar kam nors reikia meilės? Tai reiškia, kad asmuo nori partnerio, su kuriuo galėtų dalintis gyvenimo nuotykius. Toks asmuo yra vienišas. Taigi, kuo labiau nepriklausomas ir protingas esate, tuo sunkiau jums rasti meilę.

Nepriklausomybė – labiau nei intelektas – griauna mūsų santykius.

Pagalvok apie tai. Kodėl žmonės išsiskiria net tada, kai viskas yra (atrodo) gerai?
Tai todėl, kad jie nori nepriklausomybės. Jie nenori praleisti kiekvieną likusią dieną su kitais reikšmingais žmonėmis. Ir net jei jie myli vienas kitą, jiems reikia laiko sau. Jiems reikia pabūti vieniems.

Kai du žmonės įeina į santykius, jie atiduoda dalį savo nepriklausomybės, tam, kad sukurtų meilės ir rūpesčio kupiną partnerystę. Ir tai gražus dalykas – tikrai. Tačiau kuo labiau nepriklausomi esate, tuo labiau, tikėtina, jaučiatės tarsi smaugiami.

Žmonės dažnai jaučiasi tarsi smaugiami kai jų partneris turi skirtingą nepriklausomybės įsivaizdavimą, kuris yra “leidžiamas” santykiuose.

Kai vienas asmuo yra žymiai labiau nepriklausomas nei kitas, santykiai tampa nepatogūs. Mažiau nepriklausomas asmuo gali stengtis “kabintis” į labiau nepriklausomą, tiek kiek jis ar ji gali, o nepriklausomas asmuo tiesiog ieškos daugiau erdvės. Vienas jausis įskaudintas, o kitas jausis, lyg smaugiamas.

Esmė yra rasti žmogų, kuris taip pat yra nepriklausomas. Nors bijau, kad tai taip pat nieko negarantuoja – Jūsų nepriklausomybės poreikis laikui bėgant gali skirtis, nėra jokio žinojimo, ko jums reikės ateityje.

Tačiau turintys panašius reikalavimus, susijusius su nepriklausomybe, tikėtina, kad bus labiau suderinami.

„Nepriklausomybės suderinamumo“ vis dar nepakanka. Jūsų protas vis dar viską komplikuoja.

Romantiška Meilė – bent kaip mes suvokiame ją dabar – yra pasmerkta.

Jei jūs mąstote apie tai, tai juokinga. Mes išmokome matematikos. Mes išmokome chemijos ir literatūros.
Bet mes niekada nebuvome mokomi, kaip mylėti. Nėra tokių pamokų. Nėra tokio vadovėlių skyriaus. Į Meilę mes einame aklai.

Ir mes elgiamės pakankamai kvailai tai darydami, nes meilė yra natūralus reiškinys, mums nereikia mokytis, kaip tai daryti tinkamai.

Ar žinote, kas dar yra natūralu? Bėgimas. Bet mes turime profesionalių sportininkų ir trenerių. Kalbėjimas yra natūralus, bet mes turime profesionalių kalbėtojų. Mintys taip pat natūralios, ir mes turime mokslininkų ir filosofų.

Meilės gali būti instinktyvi, bet yra gerų ir blogų būdų mylėti. Tikrai yra daug ko išmokti.

Tačiau dėl tam tikrų priežasčių, mes neturime rašyti pamokos plano meilei. Mylėjimas yra neabejotinai svarbiausias dalykas žmogaus gyvenime, bet mes nemokome savo vaikų, kaip tai daryti tinkamai.
Taigi, kas atsitinka, kai labiausiai intelektualūs žmonės šioje planetoje išgyvena meilę? Jie klausinėja apie ją. Jie nori ją geriau suprasti ir ištirti ją.

Neišspręskite matematikos uždavinio ir tai varys jus iš proto. Pam4ginkite suprasti meilę ir be jokios abejonės, tapsite pamišėliais.

Meilė pradėdavo karus. Dėl jos buvo žudoma. Dėl jos kankindavo, žalodavo ir griaudavo. Ir kuo protingesni esate, tuo labiau jus glumina tai, kaip pasaulis supranta ir vaizduoja meilę.

Nes meilės emocijos centrus protingam žmogui nėra lengva rasti. Emocijos tokius žmones veda į nerimą.
Jei jūs ieškote meilės teorijos, jums tiesiog reikia rasti vieną – ar jums reikia priimti tiesą, su kuria dar nesate pasirengę susidurti.

Meilė nėra stebuklinga pati savaime. Mes darome ją stebuklinga. Viskas yra mumyse.