1. Išspausite daugiau citrinų sulčių
Iš citrinų ir iš žaliųjų citrinų išspausite maksimaliai sulčių, jei pirmiausia įdėsite jas 15–25 sekundėms į mikrobangų krosnelę, įjungę ją visu galingumu. Citrusiniai vaisiai bus labai sultingi.
2. Galite džiovinti žoleles
Džiovinti vaistines žoleles ir prieskonius nesudėtinga, jei turite mikrobangų krosnelę. Pakaks įdėti žoleles 2–3 minutėms į mikrobangų krosnelę – greita ir veiksminga.
3. Greičiau nulupsite česnako skilteles
Įdėkite česnako galvutę į mikrobangų krosnelę ir 15 sekundžių ją įjunkite. Pakaitinus česnako skiltelės labai lengvai nusilups.
4. Suminkštės sužiedėjusi duona
Jei duona sužiedėjo, ją suminkštinsite štai tokiu būdu: įvyniokite duoną į drėgną rankšluostį ir 10 sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę. Procedūrą kartokite, kol duona suminkštės.
5. Traškučiai vėl bus traškūs
Jei traškučiai gavo drėgmės ir prarado traškumą, sudėkite juos ant švaraus rankšluostėlio ir truputį pašildykite mikrobangų krosnelėje – jie vėl bus gardūs ir traškūs.
6. Karštas kompresas
Sudrėkinkite audinį ar rankšluostį ir minutę pašildykite mikrobangų krosnelėje – štai ir pasiruošite karštą kompresą.
7. Lengvai nulupsite vaisius ir daržoves
Persikus ir pomidorus bus lengviau nulupti, jeigu pusę minutės juos pakaitinsite mikrobangų krosnelėje. Po to išimkite, palaukite 2 minutes, o tada jau lupkite.
8. Lengviau nulupsite pašto ženklus
Truputį sudrėkinkite pašto ženklą, tada įdėkite voką į mikrobangų krosnelę 20–30 sekundžių, o tada pašto ženklas lengvai atsiklijuos.
9. Lengviau lupsis svogūnai
Nupjaukite svogūnų galvučių galiukus ir pusę minutės pakaitinkite juos mikrobangų krosnelėje. Po šios procedūros svogūnai lengviau lupsis, pjaustant mažiau ašaros akys.
10. Suskystės susicukravęs medus
Indą su susicukravusiu medumi 1,5–2 min. pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, nustatę vidutinį kaitrumą – medus suskystės.
11. Atšviežinsite sumuštinius
Padžiūvusius sumuštinius suminkštinsite, jei apvyniosite drėgna servetėle ir 30–40 sekundžių pašildysite mikrobangų krosnelėje.
12. Gardus aromatas virtuvėje
15–20 sekundžių pakaitinus mikrobangų krosnelėje riešutus, gvazdikėlius ar kitokius kvapnius prieskonius, virtuvėje ir kambariuose pasklis gardus aromatas.
13. Omletas per tris minutes
Pusryčius ryte patikėkite mikrobangų krosnelei – išplakite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, paskui pašaukite į mikrobangų krosnelę ir 1,5 min. pakaitinkite. Tiesa, po 45 s išjunkite mikrobangų krosnelę ir pamaišykite omletą.
14. Greitai pasigaminsite bulvių traškučių
Ne visi žino, kad bulvių traškučių galima pasigaminti patiems, be to, labai greitai. Vienintelis sunkesnis darbas – plonai supjaustyti bulves. Plonus bulvių griežinėlius sudėliokite ant lėkštės, tada 3 minutėms pašaukite į mikrobangų krosnelę, kartais išimdami ir apversdami traškučius. Kas kartą apvertus reikia sumažinti mikrobangų krosnelės kaitrumą.