Kovai su amarais dažniausiai naudojamas purškimas įvairiais tirpalais ir nuovirais. Svarbu laikytis tinkamo gydymo laiko:

  • medžiai ir vaismedžiai apdorojami pumpurų brinkimo metu, iš karto po žydėjimo ir ne vėliau kaip likus 14-40 dienų iki derliaus nuėmimo;

  • uogakrūmiai turėtų būti apdorojami prieš žydėjimą ir po derliaus nuėmimo;

  • daržoves paskutinį kartą galima apdoroti ne vėliau kaip likus mėnesiui iki derliaus nuėmimo.

DELFI PLIUS - 15607

Veiksmingiausi amarų kontrolės metodai

Muilo pagrindu. 100 g ūkinio muilo arba 300 g degutinio muilo reikia ištirpinti 10 litrų karšto vandens.

Česnakų pagrindu. 15 česnako skiltelių ir 100 g česnako miltelių užpilti 10 litrų karšto vandens ir kelias dienas palaikyti.

Amoniako pagrindu. 50 ml amoniako spirito ištirpinti 10 litrų vandens ir išmaišyti.

Raudonųjų maltų pipirų pagrindu. 50 g maltų raudonųjų pipirų užpilti 1 litru vandens ir palaikyti apie dvi valandas. Gautas tirpalas praskiedžiamas 10 litrų vandeniu.

DELFI PLIUS - 15606

Svogūnų pagrindu. Kelios nedidelės susmulkintų svogūnų galvutės ir svogūnų lukštai užpilami 1 litru vandens ir palaikomi penkias valandas. Perkošiama ir įpilama tiek vandens, kad susidarytų 1 litras.

Pušies spyglių pagrindu. 1 kg pušų spyglių užpilkite 4 litrais vandens ir palaikykite septynias dienas, maišydami kartą per dieną. Tirpalas skiedžiamas vandeniu santykiu 1:1.

Citrusinių vaisių žievės pagrindu. 100 g sausų žievelių užpilama 1 litru šilto vandens ir tirpalas palaikomas tris dienas.