Siūlome išbandyti vieną gudrybę, kaip sparčiau paruošti kopūstą balandėliams.
Visų pirma reikia išsirinkti tinkamą kopūstą. Kopūsto galva turi būti vos priplota (mažiau apskrita), lapai turi būti ploni ir dideli.
- Paimkite kopūsto galvą, ją nuplaukite.
- Nuimkite tris viršutinius lapus.
- Išpjaukite kopūsto kotą.
- Apvyniokite kopūsto galvą maistine plėvele.
- Įdėkite kopūsto galvą į mikrobangų krosnelę.
- Jei kopūstas sveria iki 2 kg, nustatykite 900 W galingumą ir įjunkite 12-ai minučių.
- Praėjus laikui, išimkite kopūstą iš mikrobangų krosnelės, rankomis paspauskite, patikrinkite, ar minkštas.
- Jei užtektinai minkštas, nuvyniokite maistinę plėvelę, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu ir palengva atskirkite lapus.
Sužinoję šį lengvą būdą, kaip pasiruošti kopūstą, dažniau galėsite gaminti mėgstamus balandėlius.