Pagrindinis principas
Pirmas, pagrindinis ir vienintelis principas, kaip rinktis mandarinus, skelbia – apžiūrėk ir pačiupinėk. Nepabijokite paimti mandarinų į rankas, švelniai paspausti. Taip pat pasitelkite kelis patarimus, kaip nuspėti mandarinų skonį:
Pirmas požymis – spalva
Šiuo atveju kalba – ne apie mandarinus, o apie jų žievelę. Būtent pagal jos spalvą galima gana tiksliai nustatyti, ar mandarinai sunokę. Jei žievelė su gelsvu, blyškiai gelsvu atspalviu, verčiau jų nepirkite – tokie mandarinai bus arba rūgštūs, arba atvirkščiai – per saldūs. Skanių mandarinų žievelė turi būti oranžinė.
Antras požymis – žievelės storis
Pagal žievelės storį ir faktūrą irgi galima spręsti apie mandarinų kokybę. Per stora, kieta žievė dažniausiai bus ženklas, kad mandarinai ne iki galo sunokę, taigi rūgštūs. Mandarinų žievelė turi būti plona, kuo plonesnė – tuo geriau. Tokie vaisiai bus kvapnūs, sultingi ir saldūs. Taip pat žievelė turi būti porėta.
Trečias požymis – forma
Paskutinis sąraše, bet ne mažiau svarbus požymis, į kurį būtina atkreipti dėmesį, yra forma. Dažnai mandarinai būna kiek suploti, bet būtent tokie ir bus rūgštūs. O apskriti, dailūs mandarinai beveik garantuotai bus saldūs, drąsiai pirkite.