Virtuvės baldų paviršius pažeidžiamas greičiausiai. Gaminant maistą, spintelių durys apsitaško riebalais, maistu, o nuo dažno darinėjimo ant jų atsiranda įtrūkimų, nusilupa dažai. Daugelis apsipranta su tokiu vaizdu, nes pirkti naujus baldus ne tik brangu, bet ir reikalauja daug laiko.

Tačiau virtuvės spintelių dureles atnaujinti yra paprasčiau nei manote. Tereikia nusipirkti grunto, dažų, teptukų ir rasti kelias laisvas dienas.

Reikės: atsuktuvo, acetono, pašluostės, grunto, dažų, dažymo šepečio.

Instrukcija

1. Kad būtų patogiau, nuimkite nuo spintelių dureles. Atsuktuvu atsukite varžtus ir saugiai juos padėkite į šalį. Taip pat nuo durelių nuimkite rankenėles.

2. Acetonu suvilgykite pašluostę ir ja nuvalykite spintelių dureles. Taip nuo jų pašalinsite riebalus ar užtiškusius maisto likučius, o gruntas geriau prilips. Nepamirškite užsimauti guminių ar vienkartinių pirštinių.

3. Kai acetonas nudžius, dureles švelniai ištrinkite švitriniu popieriumi, kad jos „pasišiauštų“. Taip prie jų geriau kibs nauji dažai.

4. Spintelių dureles padenkite kokybišku gruntu. Jis ne tik paslėps likusias dėmes, bet ir geriau kibs dažai. Gruntą tepkite specialiu šepečiu. Įsitikinkite, kad nepalikote nedengtų vietų. Tada laukite, kol gruntas išdžius. Dažniausiai tai trunka apie 8 valandas.

5. Išdžiūvus gruntui, galite pradėti dažyti. Ilgiau atnaujintomis spintelėmis galėsite mėgautis, jei rinksitės kokybiškus dažus. Juos tepkite mažu sukamu šepečiu, durelių kraštus aptepkite specialiu teptuku. Geriausių rezultatų pasieksite, jei dažysite dviem sluoksniais. Antrą kartą dažus tepkite tik tada, kai pirmasis sluoksnis bus visiškai išdžiūvęs.

6. Atnaujintas spintelių dureles vėl pritvirtinkite prie spintelių.