Nepriekaištinga mėgstamo apatinių komplekto išvaizda dar ilgai džiugins akį, jei vadovausitės kuriuo nors iš toliau pateiktų patarimų. Žinoma, galima naudoti parduotuvėse siūlomus baliklius, tik jie ne visada veiksmingi. Taip pat nepamirškite išstudijuoti gaminio sudėties: juk medvilnei skirtos balinamosios priemonės gali nepataisomai sugandinti nėriniuotus ir sintetinius gaminius, primenama svetainėje „Novate“.

Toliau nurodyti keli nuo seno praktikuojami laiko patikrinti būdai, kaip išbalinti medvilninius drabužius.

1. Virinimas

Galbūt kas nors nusijuoks ir pasakys, kad šis būdas – senas kaip pasaulis ir savo jau neva atgyveno, tačiau jei norite atnaujinti liemenėlę, ignoruoti jo tikrai neverta. Virinant pradings atsiradęs pilkšvas atspalvis ir geltonos dėmės. Virinimas – šiokių tokių pastangų reikalaujantis darbas, be to, jo imantis reikia turėti specialius įrankius, tačiau jei ryšitės šį būdą išmėginti, rezultatas nenuvils.

Virinimui reikės emaliuoto puodo ir medinės mentelės, kurią kartkartėmis teks naudoti kaip maišymo įrankį.

Pusę gabalo skalbiamo muilo sutarkuokite ir užpilkite vandeniu. Ant puodo dugno patieskite baltą rankšluostį. Įmerkite apatinių komplektą į muilo tirpalą ir užkaiskite virti ant nedidelės kaitros. Virinti reikia maždaug 30 minučių vis pamaišant puodą medine mentele.

Išvirintus apatinius reikia praskalauti šaltu vandeniu. Kad per ilgai spintoje užsigulėjusi liemenėlė atrodytų tarsi nauja, į vandenį galima įberti amoniako (2 valgomuosius šaukštus).

Liemenėlė

2. Mirkymas baliklyje

Mirkymas baliklyje – vienas iš seniausių ir efektyviausių balinimo būdų. Šis metodas puikia tinka pilkšvam atspalviui, taip pat prakaito ir kitoms dėmėms pašalinti. Darbui prireiks 3 litrų vandens, į kuriuos teks įmaišyti valgomąjį šaukštą baliklio ir tiek pat skalbimo miltelių. Į gautą tirpalą reikia įmerkti apatinių komplektą ir bent pusvalandį pamirkyti. Per tiek laiko dėmės tikrai turėtų pasišalinti. Išmirkytus drabužius reikia kruopščiai išskalauti šiltame, o tada – šaltame vandenyje.

3. Skalbinių mėlio naudojimas

Ne šiaip baltą spalvą, o sniego baltumo atspalvį apatiniams suteiks įprastas skalbinių mėlis. Jo reikia berti kartu su skalbimo milteliais arba užmerkti jame jau išplautus drabužius. Į kambario temperatūros vandenį reikia įpilti 1 kamštelį mėlio. Vandenį gerokai pamaišykite, kad priemonė visiškai ištirptų. Kartais patartina paruoštą tirpalą prieš naudojant perkošti per marlę, nes neištirpęs mėlis gali palikti mėlynų dėmių. Skalbinius taip paruoštame tirpale reikia mirkyti 20 minučių, o tada kelis kartus perskalauti.

4. Liaudiškos priemonės ir jokios chemijos

Išgelbėti pavyks ir tokius apatinius, kurie gausiai nėriniuoti, pasiūti iš satino arba sudėtyje turi sintetikos. Virinti jų visgi nerekomenduojama, kadangi gali pakisti spalva, tačiau ir vaistinėse, ir parduotuvėse už visiškai nedidelę sumą pavyks įsigyti puikiai šiai užduočiai tinkamų priemonių.

1. Į tinkamos talpos ir formos indą įpilkite litrą vandens ir įberkite į jį 2 valgomuosius šaukštus sodos. Gautame tirpale apatinius reikia mirkyti 2 valandas. Praėjus šiam laikui juos reikia išskalauti šiltame vandenyje.

2. Įpilkite į vandenį 3 proc. vandenilio peroksido: į litrą vandens reikia pilti 2 valgomuosius šaukštus medžiagos. Užmerkite į tirpalą liemenėlę, pusvalandį pamirkykite, o tada išskalaukite.

Egzistuoja nemažai įvairių būdų, kaip grąžinti mėgstamiems drabužiams pirminę spalvą. Išsirinkę sau tinkamiausią ir labiausiai pasiteisinantį metodą galėsite vėl džiaugtis sniego baltumo liemenėle, su kuria jausitės švari ir tvarkinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)