Avokadai dažniausiai parduodami žali – būna kieti ir jų negalima valgyti. Tačiau tai – ne problema: įsigykite žalią ir nokinkite jį namuose.
Tai galima padaryti labai greitai – štai kaip per naktį ir per kelias minutes sunokinti avokadą.
Kaip sunokinti avokadą – močiutės būdas
Panašiai kaip pomidorus galima nokinti ant palangės, taip galima nokinti ir avokadus. Vasarą jį galite tiesiog palikti lauke, kol suminkštės.
Šaltuoju metų laiku suvyniokite į foliją ir padėkite ant palangės šalia radiatoriaus.
Kaip sunokinti avokadą per naktį
Jums reikės popierinio maišelio, obuolio, pomidoro arba banano:
- Įdėkite žalią avokadą į popierinį maišelį su kitu vaisiumi (ar vaisiais) – išsiskirs etilenas, kuris pagreitins nokimą;
- Uždarykite ir palikite kambario temperatūroje nakčiai ar dviem – priklausomai nuo to, koks žalias yra vaisius.
Kaip suminkštinti avokadą orkaitėje
Šis būdas trunka 10 minučių:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir išjunkite ją.
- Avokadą suvyniokite į foliją ir įdėkite į orkaitę maždaug 10 minučių.
- Leiskite atvėsti ir nuimkite foliją.
Kaip suminkštinti avokadą verdančiu vandeniu
Švelnesnis ir greitesnis būdas nei orkaitėje – „išvirti“ avokadą verdančiame vandenyje:
- Įdurkite vaisių šakute keliose vietose ir padarykite negilius kryžminius įpjovimus prie pagrindo ir kotelio.
- Įdėkite avokadą į keptuvę ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų.
- Palikite 2–3 minutes, tada išimkite ir patikrinkite, ar avokadas minkštas.
- Jei reikia, avokadą dar 2–3 minutėms nuleiskite į verdantį vandenį.
Šie būdas, kaip ir orkaitėje, turi tik vieną trūkumą: avokadas po tokio apdorojimo gali šiek tiek prarasti skonį.