Avokadai dažniausiai parduodami žali – būna kieti ir jų negalima valgyti. Tačiau tai – ne problema: įsigykite žalią ir nokinkite jį namuose.

Tai galima padaryti labai greitai – štai kaip per naktį ir per kelias minutes sunokinti avokadą.

Kaip sunokinti avokadą – močiutės būdas

Panašiai kaip pomidorus galima nokinti ant palangės, taip galima nokinti ir avokadus. Vasarą jį galite tiesiog palikti lauke, kol suminkštės.

Šaltuoju metų laiku suvyniokite į foliją ir padėkite ant palangės šalia radiatoriaus.

Kaip sunokinti avokadą per naktį

Jums reikės popierinio maišelio, obuolio, pomidoro arba banano:

  • Įdėkite žalią avokadą į popierinį maišelį su kitu vaisiumi (ar vaisiais) – išsiskirs etilenas, kuris pagreitins nokimą;
  • Uždarykite ir palikite kambario temperatūroje nakčiai ar dviem – priklausomai nuo to, koks žalias yra vaisius.
Patarimas: naudokite tik nepermatomą popierinį maišelį, nes dėl celofano avokadas gali supūti.

Kaip suminkštinti avokadą orkaitėje

Šis būdas trunka 10 minučių:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir išjunkite ją.
  • Avokadą suvyniokite į foliją ir įdėkite į orkaitę maždaug 10 minučių.
  • Leiskite atvėsti ir nuimkite foliją.

Kaip suminkštinti avokadą verdančiu vandeniu

Švelnesnis ir greitesnis būdas nei orkaitėje – „išvirti“ avokadą verdančiame vandenyje:

  • Įdurkite vaisių šakute keliose vietose ir padarykite negilius kryžminius įpjovimus prie pagrindo ir kotelio.
  • Įdėkite avokadą į keptuvę ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų.
  • Palikite 2–3 minutes, tada išimkite ir patikrinkite, ar avokadas minkštas.
  • Jei reikia, avokadą dar 2–3 minutėms nuleiskite į verdantį vandenį.

Šie būdas, kaip ir orkaitėje, turi tik vieną trūkumą: avokadas po tokio apdorojimo gali šiek tiek prarasti skonį.