1. Išvalysite užsikimšusią kriauklę

Užsikimšo kriauklė, o po ranka nėra tinkamos priemonės? Nieko baisaus. Svarbiausia, kad namuose būtų acto ir sodos. Suberkite į kriauklės skylę pusę stiklinės sodos, tada stiklinę acto ir pasitraukite. Mišinys ims šnypšti, putoti – prasidės cheminė reakcija. Kažkiek laiko palikite kriauklę, paskui paleiskite vandenį ir nuplaukite valymo pėdsakus.

2. Nuvalysite lipduko žymę

Jei ant sienos, ant baldų ar ant stiklo liko lipnių lipdukų pėdsakų, juos pašalinsite su actu. Į buteliuką su purkštuku įpilkite šiek tiek acto ir papurkškite ant lipnios vietos. Palaukite minutę, paskui patrinkite sausa kempine – lipni žymė greitai nusivalys.

3. Panaikinsite nemalonų kvapą šiukšlių kibire

Nemalonus kvapas gali tiek įsigerti į šiukšlių kibirą, kad išlieka net išmetus šiukšles. Laimė, ši problema išsprendžiama. Nedidelį gabalėlį duonos apliekite actu, suvyniokite į servetėlę ir padėkite į šiukšlių kibiro dugną. Palikite per naktį, ryte išimkite. Duona servetėlėje sugers nemalonų kvapą ir tuo pačiu dezinfekuos kibirą. Šiuo būdu nemalonų kvapą galima pašalinti ir iš įvairių kitų namų vietų.

4. Vietoje daugelio buitinės chemijos priemonių

Į buteliuką su purkštuku įpilkite vandens ir acto – 1 dalį acto ir 2 dalis vandens, įlašinkite kelis lašus kvepiančio indų ploviklio, suplakite. Dabar turėsite daugiafunkcinę valymo priemonę, su kuria galite valyti praktiškai viską.

Actas

5. Išnaikinsite museles

Jei namuose atsiranda muselių, būna nelengva jas išnaikinti. Nelengva, bet įmanoma, ypač pasinaudojusi muselių silpnybe saldumynams. Įpilkite į stiklinę obuolių acto, uždenkite ją maistine plėvele, apriškite, kad plėvelė tvirtai laikytųsi. Plėvelėje pabadykite skylučių, pro kurias muselės galėtų patekti į stiklinę. Spąstai pagaminti – muselės atskris ir viliojamos kvapo pro skylutes lįs į vidų, o išlįsti nebegalės.

6. Be lygintuvo išlyginsite drabužius

Jei spaudžia laikas ir nespėjate išsilyginti drabužių ar po ranka neturite lygintuvo, išgelbės acto tirpalas. Į buteliuką su purkštuku įpilkite acto ir vandens – 1 dalį acto ir 3 dalis vandens, suplakite. Apipurkškite drabužius ir palikite kelias minutes pakabėti. Per tą laiką smulkūs pasiglamžymai išsilygins, o didesni pasidarys mažiau matomi.

7. Atpratinsite katiną draskyti nagais sofą

Jeigu katinas įjunko galąsti nagus į sofą, nesunkiai galima jį nuo to atpratinti. Apipurkškite baldus actu, ir katinas labai greitai atpras draskyti sofą.

8. Pamerktos gėlės ilgiau stovės

Kad pamerktos gėlės ilgiau stovėtų, į vandenį gėlėms įpilkite šiek tiek acto, išmaišykite. Nesudėtingas, bet labai veiksmingas receptas.

9. Nuvalysite akinius

Keli lašai acto ant servetėlės iš mikropluošto daro stebuklus. Patrinkite šia servetėle akinių stiklus – jie visada spindės kaip nauji.

10. Nuvalysite apnašas nuo puodų

Nebūtina pritrinti ant rankų nuospaudų, gremžiant apnašas nuo puodų. Įpilkite į puodą truputį acto ir šiek tiek daugiau vandens, užkaiskite, tegu užverda. Po penkių minučių pamatysite, kaip lengvai nusivalys apnašos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)