Taip bent kartą gyvenime, ko gero, yra pasielgęs kiekvienas. Tačiau ar taip daryti galima? Išsiaiškinkime.

Mes vis dažniau perkame drabužius iš natūralių audinių – lino, šilko, vilnos, todėl tenka jungti švelnų skalbimo režimą, nustatant ne aukštesnę nei 30-40 laipsnių temperatūrą. Tačiau taip skalbiant toli gražu nesunaikinamos visos ant drabužių susikaupusios bakterijos, nors išoriškai drabužis atrodo švarus.

O dabar įsivaizduokite, kokių bakterijų susikaupia ant jūsų virtuvinio rankšluosčio, ir kas nutiks, įdėjus tokį rankšluostį į skalbyklę kartu su likusiais drabužiais? Išvada aiški.

Tad ką daryti? Yra kelios taisyklės, kurių reikėtų laikytis skalbiant bet kokią tekstilę:

  • Rūšiuokite skalbinius pagal kategorijas: virtuvėje naudojama tekstilė, kuri nuolat liečiasi su maistu, skalbiama atskirai nuo visos kitos tekstilės;
  • Niekada neskalbkite virtuvinių rankšluosčių su apatiniais drabužiais;
  • Virtuvinius rankšluosčius ir šluostes skalbkite tik aukščiausios temperatūros režimu, įjungę visą ciklą, nepriklausomai nuo to, kas nurodyta jų etiketėje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)