Portalas „Novate“ skelbia, kad pasitelkus vieną triuką nereikės pernelyg ilgai triūsti, gyvenimas palengvės, o tualetas visada bus švarutėlis.

Klozeto šveitimas – darbas ne iš lengvųjų ir ne iš maloniųjų, kita vertus, būtent jis yra pagrindinis, norint palaikyti švarą, higieną.

Užleidus unitazo valymą, jame greitai imtų daugintis bakterijos ir mikrobai, mintantys patys suprantate kuo, taip pat tualetinio popieriaus likučiais, odos dalelėmis. Sunku patikrinti, vis tik ne visa biologinė medžiaga nuleidžiama kartu su vandeniu.

Nevalomame klozete susidaro apnašų sluoksnis, jos atrodo nepatraukliai, be to, tampa nemalonaus kvapo šaltiniu. Klozetai valomi pirktinėmis cheminėmis priemonėmis arba galima patiems pasigaminti priemonę, kuri veikia ne prasčiau už pirktines.

Jums reikės guminių pirštinių, 1–2 pakelių citrinos rūgšties, sodos, karšto vandens ir buteliuko su purkštuvu, kurio minimali talpa – 250 ml. Citrinos rūgštis turi stiprių antibakterinių ir antiseptinių ypatybių, todėl naudojama ir įvairių valiklių, ploviklių gamybai.

Na o patiems pasigaminti valiklį nėra sudėtinga. Į buteliuką įpilkite 250 ml karšto vandens, suberkite du pakelius citrinos rūgšties (jei nešvarumų nedaug, pakaks ir vieno pakelio), suplakite. Kai citrinos rūgštis ištirps, galima purkšti ant klozeto. Ant viršaus užberkite 3–5 šaukštelius sodos. Iš karto prasidės reakcija, pasigirs šnypštimas – taip turi būti. Palikite klozetą 10–30 min., priklausomai nuo nešvarumo lygio.

Galiausiai pašveiskite švariu šepetėliu, nuleiskite vandenį ir gėrėkitės sniego baltumo klozetu, nuvalytu pigia, pačių pasigaminta priemone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)