Skiriamieji šio metodo bruožai – efektyvumas ir greitis. Geriausia šią valymo procedūrą atlikti vakare.
Visų pirma nuvalyti derėtų orkaitės stiklą, kad jis švytėtų kaip naujas. Sumaišykite kepimo miltelius su karštu vandeniu – gauta priemonė konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę. Tepkite priemonės ant stiklo. Po 30 minučių stiklą nuvalykite drėgna pašluoste ar kempine.
Dabar laikas nuvalyti vidines orkaitės sieneles ir groteles.
Mišinio ingredientai:
- 50 g kepimo miltelių;
- 250 ml amoniako;
- 1 l vandens.
Orkaitė įkaitinama iki 150 laipsnių. Į vieną karščiui atsparų indą pilamas karštas vanduo, į kitą – amoniakas. Orkaitė išjungiama. Indas su amoniaku statomas ant grotelių, o indas su vandeniu – į pačią apačią. Orkaitė paliekama atvėsti, galima indus joje palikti iki pat ryto.
Ryte į indą su amoniaku pilama indų plovimo skysčio. Visos vidinės orkaitės sienelės ir grotelės plaunamos šiuo tirpalu ir metaliniu šveistuku. Riebalai, nešvarumai ir svilėsiai bus nuvalyti kuo puikiausiai – liks tik pašalinti visus likučius vandeniu ir švaria pašluoste.