Taigi verta atkreipti dėmesį į kai kurias rekomendacijas, kaip reikėtų elgtis, kepant bulves. Tai leis jums nudžiuginti šeimą gardžiu valgiu.

1 taisyklė

Nuskustas ir supjaustytas bulves būtinai reikia pamirkyti šaltame vandenyje.

Vanduo turi būti šaltas, kad iš bulvių ištrauktų krakmolą.
Jei vanduo bus šiltas ar net karštas, krakmolas liks bulvėse, todėl jūsų patiekalas labiau primins troškintas, o ne keptas bulves.
Krakmolas trukdo bulvėms apskrusti, todėl jį reikia išplauti.
Kuo bulvės jaunesnės, tuo ilgiau jas reikia mirkyti. Geriausia, jei jas mirkysite pusvalandį ar net 1 val.

2 taisyklė

Po mirkymo bulves reikia gerai nusausinti.

Geriausia bulves nukošti per kiaurasamtį, o tuomet nudžiovinti ant popierinio ar paprasto rankšluosčio.

Bulvės turi būti sausos, nes drėgmės perteklius trukdys susidaryti traškiai plutelei.

Be to, vandens kontaktas su įkaitusiais riebalais gali palikti dėmių ant jūsų prijuostės ar virtuvės paviršių.

3 taisyklė

Keptuvė turi būti įkaitinta, o riebalai joje – karšti.
Riebalų negailėkite – jų turi būti pakankamai daug. Nepamirškite, kad daugelio mėgstamos gruzdintos bulvytės yra kepamos dideliame kiekyje verdančio aliejaus.

4 taisyklė

Sūdyti ir barstyti prieskonius reikėtų tik tada, kai bulvės iškeps.
Jei druską barstysite kepimo metu ar prieš kepimą, bulvės neteks drėgmės ir jų paviršiuje nesusidarys traški plutelė.

Kai bulvės bus gatavos, perkelkite jas į dubenį kiaurasamčiu – per skylutes nutekės riebalų perteklius. Tuomet jas pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais.

5 taisyklė

Kepdami bulves, niekada neuždenkite keptuvės dangčiu.
Jei norite bulvių su traškia plutele, kepkite jas atviroje keptuvėje.

6 taisyklė

Į keptuvę nedėkite pernelyg daug bulvių.
Geriausia bulves sudėti 2 – 3 sluoksniais, ne daugiau.

Skanios rekomendacijos:

Norite suteikti bulvėms pikantiško aromato ir skonio? Tuomet prieš bulves keptuvėje pakepinkite kelias skilteles česnako. Kai česnakas paruduos, jį ištraukite ir suberkite bulves.

Jei į verdantį aliejų įmesite rozmarino šakelę, o po kurio laiko ją išgriebsite, jūsų bulvės įgaus malonų Viduržemio jūros regiono aromatą.
Gero apetito!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)