Ypač jei nežinai, kas galėtų tau padėti. Dėl šios priežasties būtinai susipažinkite su šiuo veiksmingu keptuvių valymo būdu, siūlo novate.ru.
Jums reikės: atsuktuvo, amoniako, polietileninių šiukšlių maišų, neilgos virvutės, indų kempinėlės, dubens su vandeniu.
Svarbu: amoniakas turi aštrų kvapą. Kad jis nesukeltų nepageidaujamų pasekmių, naudokite apsauginę veido kaukę ir gumines pirštines.
Jei jūsų keptuvė turi plastikinę rankeną, pirmiausia ją nuimkite. Tai padaryti jums padės paprasčiausias atsuktuvas. Pačią rankeną nuo riebalų valykite atskirai, pasitelkę indų kempinėlę ir indų ploviklį. Mūsų siūlomu metodu valysime degėsius tik nuo pačios keptuvės dugno. Paimkite 2 – 3 polietileninius šiukšlių maišelius ir, įsitikinę, kad jie sandarūs, sukiškite juos vieną į kitą.
Po šito paimkite savo keptuvę ir įkiškite ją į šiukšlių maišus. Padėkite keptuvę ant stalo ir iš maišų išspauskite visą orą. Kai tai padarysite, įpilkite į keptuvę 50 – 100 mg amoniako. Dar kartą išspauskite iš maišų kiek įmanoma daugiau oro ir užveržkite juos virvute.
Jei šiukšlių maišai tikrai hermetiški, paimkite keptuvę ir pradėkite ją kratyti, nuolat apsukdami jos puses. Tai reikia daryti tam, kad amoniakas tolygiai padengtų ir nuvalytų visą keptuvę. Tuomet išnešame šiukšlių maišus su keptuve į balkoną ar nuosavą kiemą ir paliekame 12 valandų. Tokio laiko turėtų pakakti, kad amoniakas suminkštintų pridegusius riebalus.
Praėjus pusei paros, jums tereikės atsargiai ištraukti keptuvę ir atsikratyti amoniaku. Po tokio „pirminio apdorojimo“ suminkštėjusius riebalų degėsius lengvai ir greitai nuvalysite kempinėle bei šiltu vandeniu.