Straipsnyje portale novate.ru žadama, kad išspręsti pastarąją problemą įmanoma, pasitelkus namuose turimas nebrangias priemones.

1. 9 proc. actas

Acto yra kiekvienuose namuose. Norėdami nuimti lipduką, pirmiausia sumirkykite vatos diskelį actu, ir kruopščiai patrinkite paviršių. Actas suminkštins lipduką, tad po dviejų–trijų minučių lengvai jį atklijuosite ir neliks klijų žymės.

2. Dimeksidas

Dimeksido būna pirkti vaistinėse. Su juo dirbdami mūvėkite pirštines. Nereikės ilgai laukti rezultato, o dimeksidas padės atlipinti ir purškiamas putas, ir momentinius klijus.

Lipnios etiketės

3. Aliejus

Norint panaikinti nuo lipduko likusių klijų žymes, tiks ir aliejus – rafinuotas saulėgrąžų, linų sėmenų ar alyvuogių. Aliejus tiks tokiais atvejais, kai paviršius jo nesugeria – yra iš stiklo, keramikos, plastiko.

Ant klijų likučių tolygiai užtepkite aliejaus. Po kelių minučių be vargo nugramdysite klijų likučiu kokiu nors kietu daiktu. Beliks nuplauti nuo paviršiaus aliejaus likučius. Beje, vietoje aliejaus galima naudoti majonezą – rezultatas bus lygiai toks pats.

4. Spiritas

Tiksliau – tik bet koks produktas, kurio sudėtyje yra alkoholio, pvz., degtinė ar odekolonas. Kuo didesnis procentas spirito, tuo lengviau nuimti lipduką ir nuvalyti klijus. Pakanka pamirkyti į skystį švarią servetėlę ir kruopščiai patrinti. Klijų neliks. Žinoma, būkite atsargūs – įvairios medžiagos, dažai įvairiai reaguos į spiritą. Pirmiausia patartina patrinti spiritu mažiau matomoje vietoje.

5. Drėgnos servetėlės

Su drėgnomis servetėlėmis nuimsite nežymų klijų likutį nuo stiklinio ar keramikos paviršiaus. Jei liko daug klijų ir dar lipduko dalelių, geriau pasitelkti anksčiau minėtas priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)