Valiklis nuo pelėsių

2 šaukšteliai arbatmedžio eterinio aliejaus (dezinfekcijai), 2 stiklinės vandens, 1 šaukštelis spirito, kad ištirptų aliejus.

Supilkite į butelį su purkštuku visus komponentus, suplakite ir purkškite ant vietų, kur įsimetęs pelėsis. Actas sunaikina 82 proc. pelėsio, jį irgi galima pasitelkti kovai su pelėsiais. Įpilkite į butelį su purškikliu acto ir purkškite. Acto kvapas išsivėdins po kelių valandų.

Valiklis kilimams

Paimkite butelį su purkštuku, į jį suberkite 1 šaukštą sodos, įpilkite 1/3 stiklinės acto, įpilkite karšto vandens tiek, kad iki butelio viršaus liktų apie 5 cm, suberkite 1 šaukštą skalbimo miltelių.

Užpurkškite pasigaminto valiklio ant dėmės, pamatysite – labai lengvai išsivalys.

Universalus ploviklis

Šis ploviklis skirtas indams ir santechnikai (nesukelia alergijos)

Reikės gabalėlio vaikiško muilo, 250 g sodos, 2 stiklinių vandens.

Muilą sutarkuokite tara, iš pradžių įpilkite stiklinę vandens, išmaišykite, paskui supilkite antrą stiklinę vandens, paskui po truputį suberkite sodą. Viską išmaišykite, gausis pastos konsistencijos valiklis.

Indų ploviklis

Reikės 25 g ūkinio muilo, 0,5 l karšto vandens, 4 šaukštų glicerino, 1 šaukšto degtinės arba spirito.
Tarka sutarkuokite ūkinį muilą, muilo drožles užpilkite nedideliu kiekiu karšto vandens, įstatykite į indą su vandeniu ir užkaiskite ant viryklės.

Maišydami supilkite visą vandenį (0,5 l). Kai muilas visiškai ištirps, palikite pravėsti, tada supilkite šaukštą degtinės ir glicerino, viską gerai išmaišykite. Masė turi būti vientisa, skysta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)