Ekspertų teigimu, dilgėlės laikomos viena geriausių natūralių trąšų agurkų ir pomidorų derliui auginti. Joje yra daug naudingų mikroelementų, įskaitant azotą, kalį, geležį, kurie būtini aktyviam šių augalų augimui.

Dilgėlė

Norint pasigaminti veiksmingų trąšų, reikia paimti vieną kibirą vandens ir saują susmulkintų dilgėlių. Žaliosios trąšos 24 valandas palaikomos po dangčiu šiltoje vietoje, kad fermentuotųsi.

Ekspertai pataria gautu užpilu laistyti pomidorus ir agurkus ryte arba vakare, kad lapai nenudegtų nuo saulės. Tokių natūralių trąšų dėka galima sustiprinti pasėlių šaknų sistemą ir pagerinti bendrą jų būklę.

Auga pomidorai

Daržovių augintojai rekomenduoja tokį užpilą naudoti agurkams ir pomidorams maitinti kartą per dvi savaites. Pasak jų, būtent dėl reguliarumo galėsite palaikyti optimalų maistinių medžiagų kiekį dirvožemyje, o tai teigiamai veikia paties augalo vystymąsi. Tai ypač svarbu derėjimo laikotarpiu, kai augalams reikia papildomos paramos.

Norėdami pasiekti kuo geresnių rezultatų, taip pat turėtumėte laikytis ir kitų rekomendacijų – stebėti dirvožemio drėgmę, vengti perdžiūvimo ar perlaistymo.

Be to, nepamirškite reguliariai šalinti piktžoles, kurios gali atimti agurkams ir pomidorams reikalingas maistines medžiagas. Patyrę daržininkai sako, kad mulčiavimas padės išsaugoi drėgmę ir susitvarkyti su piktžolėmis.