Kaip įrengti vaiko kambarį

Vaiko kambarys turi būti šviesus, pakankamai erdvus, neapkrautas daiktais. Vienas svarbiausių veiksnių – jis turi būti saugus vaikui, atsižvelgiant į amžių. Vaiko aplinka turi teikti džiaugsmą. Tai reiškia, kad kai tik jūsų mažylis gali reikšti savo pageidavimus ir norus – privalote atsižvelgti ir kambarį įrengti pagal jo, o ne savo skonį.

Spalvos gali padėti sutelkti dėmesį arba paskatinti agresiją

Renkant kambario sienų spalvą reikia nepamiršti, jog intensyvios spalvos vargina, todėl geriau rinktis švelnesnius atspalvius.

Pasirinkus šiltesnius, švelnius spalvų tonus, lengviau keisti kambario interjerą, o tai svarbu vaikui augant. Šiltų atspalvių kambaryje ne tik vaikai, bet ir suaugusieji, kaip nustatė spalvų psichologiją tyrinėjantys mokslininkai, jaučia pasitenkinimą ir komfortą.

Raudoni, oranžiniai, geltoni atspalviai stimuliuoja mąstymą, suteikia energijos, tačiau ryškios raudonos spalvos geriau vengti, o tokių detalių kambaryje rinktis keletą, nes ši spalva turi ir blogąją savo pusę – skatina agresiją. Per daug raudonos spalvos kambaryje netgi gali sukelti galvos skausmą.

Pasitelkite fantaziją

Jeigu duktė svajoja tapti šokėja, sūnus piratų laivo kapitonu, nesvarbu, ką jūs apie tai manote, pasistenkite šią svajonę realizuoti. Tai galima padaryti visai nebrangiai pasitelkus fantaziją.

Paprašykite, kad vaikas nupieštų, kaip įsivaizduoja kambarį arba kartu internete paieškokite idėjų, kambarį galima atnaujinti paprasčiausiomis priemonėmis. Tai ne tik suteiks galimybę pasikalbėti, įsiklausyti ir išgirsti vaiko svajas, siekius, bet ir nuoširdžiai pabūti kartu. Šiame greičio ir skubėjimo amžiuje – tikra vertybė iš tiesų pabūti su savo vaiku, veikti kartu kažką malonaus.

Realizuokite sumanymus

Būtinai įgyvendinkite, ką kartu su vaiku sugalvojote. Nebūtina pirkti naują lovą, spintą. Baldus galima atnaujinti, pakeisti išvaizdą tiesiog perdažius, sumaniai perdarius ar panaudojus specialius lipdukus. Sienų lipdukai – paprastas, nebrangus ir greitas būdas atnaujinti interjerą, suteikti kambariui jaukumą, išpildyti svajones.

Dabar jų siūloma tokia gausybė, kad net įnoringiausias vaikas ir netgi suaugusieji ras tinkamą savo skoniui: nuo mėgstamų pasakų herojų iki tamsoje švytinčio miesto. Be to, pasitelkę fantaziją sienų lipdukus galite suklijuoti savaip, t.y. susikurti savo piešinį, motyvą ir jis bus originalus bei savitas. Panorėjus šios madingos interjero atnaujinimo detalės lengvai nuimamos, jas galima pakeisti kitomis. Tai reiškia, kad pasikeitus vaiko svajonėms, lengvai jas galėsite įgyvendinti sienų lipdukų pagalba.

Nekopijuokite

Jūsų vaikas – vienintelis ir nepakartojamas, todėl ir jo kambarys turi būti savitas. Nesvarbu kokios vyrauja mados tendencijos,įrenkite vaikui jo erdvę atsižvelgdami į jo savitumą ir charakterį. Paskatinkite siekti tikslų, įgyvendinti svajones, net pačias beprotiškiausias.

Net jeigu neturite galimybės suteikti vaikui atskiro kambario – įrenkite ir dekoruokite, kad ir mažytį, tik jam vienam skirtą, kampelį, sieną, lentyną.