Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė tikina, kad šių metų pirmąjį pusmetį garbingą pirmąją vietą perkamiausių maisto prekių sąraše užima bananai. Antroje vietoje pagal perkamumą – ilgavaisis agurkas, o bronzinę vietą šiame prekybos tinkle užima UAT pienas. Cukrus ir obuoliai uždaro populiariausiųjų penketuką.

Tuo tarpu prekybos tinklo „Lidl“ atstovas, Antanas Bubnelis, sako, kad ypač vasaros sezonu išauga laisvalaikio leidimui skirtų prekių paklausa. Taip pat, leisdami laiką gamtoje, klientai renkasi įvairiausias griliui skirtas prekes – nuo mėsos ir prieskonių iki anglių griliui bei kepimo reikmenų. Negalima nepaminėti ledų, kurių pardavimai šiltuoju metų sezonu auga kaip ant mielių.

„Taip pat įvairių gėrimų ir bene labiausiai – ledų pardavimai. Pastarųjų kelių metų tendencija – sparčiai populiarėja nealkoholinis alus ir vynas. Jį renkasi vis didesnė mūsų klientų dalis ir šių gėrimų pardavimai sudaro vis didesnę dalį lyginant su įprastu alumi ir vynu. Vasarą mūsų klientai taip pat daugiau laiko skiria namo, sodybos ar kiemo priežiūrai, todėl reikšmingai išauga ir įvairių tam skirtų įrenginių – nuo grąžtų iki žoliapjovių – paklausa“, – sako Antanas Bubnelis „Lidl“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas.

„IKI“ prekybos tinklo Komunikacijos skyriaus vadovė Gintarė Kitovė sako, kad jų pirkėjai irgi renkasi sezonines prekes, bet dideliu populiarumu džiaugiasi švieži kepiniai. Kaip populiariausias pusmečio prekes atstovė išskiria: sviestinius kruasanus, mandarinus, bananus, arbūzus ir sveriamas bulves. Kiek mažesnio populiarumo sulaukia cukrus ir obuoliai.

„Prekių krepšelyje – daug sezoniškumo. Jei žiemos mėnesiais karaliauja mandarinai, tai vasarą tikras vaisių, daržovių ir uogų karalius yra arbūzas – jo šią vasarą parduodame apie 20 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Na, o traškūs kruasanai yra populiarūs visus metus“, – sako „IKI“ atstovė.

Anot jos, pirkėjai renkasi ne tik tradicinius sviestinius kruasanus, bet ir su įvairiausiais įdarais: šokoladu, migdolais, karamele. Taip pat populiarūs veganiški kruasanai bei naujienos: Niujorko apvalūs kruasanai arba kruasaninis kubas.