Kažin ar pavyktų rasti bent vieną žmogų, kurio namuose nebūtų nė vieno plastikinio indelio. Visi puikiai žinome, kad tokioje taroje labai patogu laikyti vakarienės likučius, į šiuos indelius sudedame pietus ir nešamės į darbą ar prisikrauname gardėsių važiuodami pas giminaičius. Žinoma, po tokios rimtos apkrovos plastikinė ir netgi stiklinė tara neišvengiamai ima skleisti nemalonų kvapą. Jei jo atsikratyti plaunant įprastai nepavyksta, siūlome išmėginti dar vieną būdą, kuris užkariavo tūkstančių namų šeimininkių širdis.
Kiekvienoje virtuvėje yra, ką laikyti, sandėliuoti ir saugoti, rašo novate.ru. Taigi specialūs indeliai, daugkartinio naudojimo plastikinės pakuotės, stiklainiai – visa tai dažniausiai būna sudėta virtuvėje ir tik išskirtiniais atvejais išmetama. Nekyla ranka išmesti plastikinio indelio net ir tais atvejais, kai jis ima skleisti ne patį maloniausią kvapą, o juk to išvengti beveik neįmanoma, ypač laikant plastiko taroje vis dar šiltą maistą.
Jei norite išvaduoti plastikinį ar stiklinį indą iš nemalonaus kvapo pančių, jums prireiks:
1. Garstyčių ar garstyčių miltelių;
2. Labai šilto vandens.
Arbatinį šaukštelį garstyčių dėkite į tuščią indelį ir iki kraštų jį pripildykite šiltu vandeniu (stiklainiams naudokite karštą vandenį). Gerai gautą priemonę pamaišykite ir palikite porą minučių pastovėti. Vandenį su garstyčiomis išpilkite ir plaukite indelį, kaip įprasta. Kvapas išnyks, lyg pamojus burtų lazdele.
Tiesa, jei kvapas įsisenėjęs, prireiks daugiau laiko. Nepamirškite, kad plastikas greitai sugeria kvapus ir nenoriai juos paleidžia. Taigi rekomenduojama palikti garstyčių vandenį indelyje bent porą valandų, o dar geriau – per naktį. Ryte indelį plaukite, kaip įprasta.
Nors dabar visi indeliai kvepia kaip nauji, vis tik patartina nepamiršti, kad plastikinė tara patenka į kasdienio naudojimo daiktų sąrašą, todėl ją būtina keisti pakankamai dažnai.