Mėsai: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolė, svogūnai, raudonėlis.
Paukštienai: čiobreliai, mairūnai, rozmarinai, šalavijai, bazilikai.
Žuviai: lauro lapai, baltieji pipirai, imbieras, kvapieji pipirai, svogūnai, kalendros, aitrieji pipirai, garstyčios, krapai, čiobreliai.
Kepiniams ant grotelių: raudonosios paprikos, kvapieji pipirai, kardamonai, čiobreliai, mairūnai, muskato riešutas, kmynai, imbieras, aitrieji pipirai.
Žvėrienai: kmynai, paprastieji raudonėliai, kvapieji pipirai, raudonosios paprikos, kadagiai.
Troškiniams: raudonosios paprikos, imbieras, ciberžolė, kalendra, garstyčios, kardamonas, kmynai, juodieji, kvapieji pipirai, muskato riešutas, gvazdikėliai.
Kopūstams: kalendros, pankoliai, kuminai, juodųjų garstyčių sėklos.
Bulvėms: kalendros, ciberžolės ir kvapioji ferula.
Ankštiniams: kuminai, kvapioji ferula, imbieras, pipirai, levandinės mėtos, kalendros.
Marinatams: lauro lapai, kadagiai (uogų deda į žvėrienos ir žuvies marinatus), krapų šakelės su žiedynais ar sėklomis.
Vaisiams, sultims, kompotams: cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, žvaigždanyžis, kardamonas.
Paštetams: baltieji pipirai, cinamonas, imbieras, lauro lapai, gvazdikėliai, cinamonas, žvaigždanyžis, imbieras, kardamonas.
Desertams, kepiniams: gvazdikėliai, cinamonas, žvaigždanyžis, imbieras, kardamonas, kvapieji pipirai, apelsinų žievelės, anyžiai, sezamai, aguonos, vanilė.
Karštam pienui: cinamonas, kardamonas, šafranas.