Kurti stebuklus prie viryklės yra malonus užsiėmimas. Tačiau gamybos įkarščio momentu mes dažnai nepastebime, kaip mūsų butas prisipildo apetito nežadinančių kvapų, o namiškiai stengiasi apeiti virtuvę, užspaudę nosis. Ruošiate žuvį, pjaustote svogūnus ar gaminate dar kažką ne itin kvapnaus? Tuomet nepamirškite „saugumo technikos“ – paprastų gudrybių, kurios išvaduos virtuvę nuo nemalonių kvapų.
1. Prieš pradėdami ne itin aromatingus eksperimentus, išvėdinkite virtuvę
Atidarykite langus 5 – 10 minučių ar net įjunkite garų surinktuvą. Juk būtent įvairiausių kvapų mišinys, o ne vienas dirgiklis sukelia nemalonų efektą.
2. Užsidarykite
Prieš pradėdami gaminti, užsidarykite virtuvės duris. Tai neleis kvapui pasklisti po visą butą. Taip, tai elementaru. Tačiau daugelis vis tiek pamiršta šį akivaizdų dalyką.
3. Sviestas, cukrus ir cinamonas
Nedidelį kiekį šių produktų sudėkite ant kepimo popieriaus ir įkiškite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių karščio. Šis triukas greitai užlies virtuvę bandelių bei sausainių aromatu ir nustelbs kitus kvapus. Tik nenustebkite, jei namiškiai pradės klausinėti, o kur gi desertas?
4. Užvirinkite acto
Užvirinkite stiklinę vandens su vienu šaukštu acto. Šis paprastas būdas efektyviai sugers visus nemalonius kvapus. Kad virtuvė kvepėtų gaiviau, galite pridėti kelias apelsino skilteles ar citrinos griežinėlį su žievele.
5. Šalia nemalonaus kvapo šaltinio pastatykite atidarytą kavos indą ar sodos pakelį
Tarp namuose esančių produktų jau turite natūralų ir efektyvų dezodorantą. Tiesiog juo pasinaudokite.
6. Uždekite žvakes
Naudokite ne paprastas, o aromatizuotas žvakes. Rinkitės žvakes su vanilės ar cinamono kvapu. Tai garantuos ne tik malonų aromatą, bet ir namų jaukumą.