Sutuoktinio požiūris gali įkvėpti arba sužlugdyti jauną verslininką, ar bet ką, dirbantį startup‘ų srityje. Egzistuoja ir atvirkštinis variantas: be antros pusės pritarimo ir paramos, į šią sritį žengiantis žmogus yra pasmerktas nesėkmei.

Negalite kautis dviejuose karuose vienu metu

Darbas startup‘e yra sunkus, kiekvieno jūsų energijos gramo reikalaujantis darbas – juk reikia pradėti nuo visiško nulio. Tikra laimė, jei grįžus namo dar turite likusį nors šaukštelį energijos.
Tačiau esate nepavydėtinoje situacijoje, jei peržengus namų slenkstį reikia stoti į dar vieną kovą – niekas neturės pakankamai energijos kautis viename mūšyje dienos metu ir atlaikyti apgultį grįžus namo. Todėl tvirtai teigiame, kad dviejuose karuose nepakovosite, o per atitinkamą laiką būsite visiškai sutriuškinti.

Suprasti sunku

Dažnai pasitaiko, kad sutuoktiniai visiškai nesupranta, ką jūs darote. Kita vertus, kodėl jie turėtų tai suprasti? Įsivaizduokite, jūsų žmona ar vyras pareina namo iš darbo ir sako: „Mesiu savo dabartinį darbą, nes noriu leistis į nuotykius, kur uždirbsiu labai mažai pinigų arba visai jų neuždirbsiu, dirbsiu dvigubai daugiau valandų, o ir nesu tikras, ar viskas (kada nors) atsipirks“. Turite suprasti, kad jeigu jūsų sutuoktinis atrodo sutrikęs ar nepalaikantis jūsų idėjų, tai tik dėl to, kad visa, kuo jūs užsiimate, rodos, visiškai neturi apčiuopiamos prasmės. Taigi, jūsų užduotis – paaiškinti taip, kad jis arba ji suprastų emocinę ir prasminę šios jūsų veiklos esmę. Galiausiai, juk visa kita skamba beprotiškai..

Jūsų sutuoktinis – išsigelbėjimas

Startup‘o kūrimo procese nerasite daug tikrumo ir patikimo, mat beveik kiekvieną dieną sutiksite apimti abejonių. Būtent dėl šios priežasties besąlygiškai palaikantis vyras ar žmona yra tikras išsigelbėjimas. Juk šalia reikia žmogaus, kuris jums padeda išlaikyti sveiką protą, primena, kad esate geras, protingas ir visų mėgstamas.

Nepaprastas dalykas jausti tokią paramą. Kai viskas aplinkui siurbte siurbia fizinę, emocinę ir psichinę energiją, grįžę namo galite atsigauti ir pasisemti gerosios energijos. Tai – jūsų laimės ir pasitikėjimo vietelė, kurioje grįžta jėgos ir pasiruošiate naujam mūšiui kitą rytą. Jūsų sutuoktinis tampa emocinio rizikos kapitalo valdytoju, kuris „pafinansuos“ jus kiekvieną mielą dieną tuomet, kai tokio „finansavimo“ jums labiausiai trūksta.

Dėl šių priežasčių, toks rėmėjas yra pats svarbiausias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)