Tyrėjai pakvietė 97 paskutinio kurso studentus dalyvauti (kaip jie galvojo) skirtinguose eksperimentuose. Pirmiausia jiems reikėjo prisiminti ir aprašyti metą, kai jie buvo ypač pikti (tai buvo tarsi pykčio stimuliatorius) arba metą, kai jiems buvo liūdna, arba kažką paprasto.

Antra, visi dalyviai turėjo perskaityti debatų apie tai, ar laisvų rankų įranga yra saugesnis būdas kalbėti telefonu vairuojant, įžangą. (Svarbi pastaba: dalyvius rinkosi tuos, kurie, pagal prieš tyrimą atliktos apklausos metu manė, kad tokia įranga yra saugesnė). Galiausiai dalyviams buvo pristatytos trumpos aštuonių straipsnių, pasisakančių už ar prieš šią idėją, santraukos. Dalyviai turėjo pasirinkti penkis straipsnius ir juos perskaityti iki galo.

Išvados: dalyviai, kuriuos prieš tai supykdė, labiau rinkosi tuos straipsnius, kurie kritikavo laisvų rankų įrangą, taigi, priešingus jų asmeninei pozicijai. O kai dalyvių požiūriai buvo iš naujo tiriami eksperimento pabaigoje, būtent „piktieji“ dalyviai šiek tiek pakeitė savo pirminę poziciją debatų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją