Gyvenkite taip, tarsi jau turėtumėte tai, ko trokštate!

Turbūt pats kenksmingiausias patarimas. Šiandien taip gyvena milijonai. Visi siekia finansinės nepriklausomybės ir patarimas gyventi taip, tarsi jie būtų jau praturtėję, verčia žmones kenkti sau patiems. Ypatingai tai pasakytina apie jaunus žmones, su dar silpnokai susiformavusiu sąmoningumu, kurie žengia šiuo keliu, įklimpsta į kreditus ir lieka baisiai nusivylę. Šis patarimas neveikia. Kad gyventum taip, kaip nori, reikia dirbti taip, kad gautum, ko nori.

Svarbiausia – tikslai ir strategijos!

Kiek daug žmonių užkibo ant šio kabliuko! Žmonės išsikelia tikslus, susikuria strategijas, o paskui stebisi, kodėl nieko nesigauna. O viskas dėl to, kad toli gražu ne visada tikslias strategijas ir teisingai išsikeltus tikslus pavyksta realizuoti. Taip yra todėl, kad gyvenimas linkęs pateikti daug įvairių siurprizų ir tokių dalykėlių, kurių paprasčiausiai neįmanoma numatyti. Tokioje situacijoje tikslios strategijos besilaikantis žmogus ir toliau burzgia į priekį kaip buldozeris, nors derėtų tiesiog pasitelkti lankstumą ir prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių aplinkybių. Sėkminga strategija yra ta, kuri kasdien keičiasi ir tobulėja, atsižvelgiant į naujas aplinkybes.

Nereikia kęsti žmonių, kurie jus kritikuoja

Galbūt gyvenimas po to taps ramesnis, tačiau vargu ar sėkmingesnis. Tai ne kelias į tobulėjimą, o sustojimas, sąstingis. Bendraukite su kritikais, netgi jei jie nekonstruktyvūs. Nevenkite jų. Ginčykitės, mokykitės, juk iš šito susidūrimo galima pasisemti labai daug naudingų jums ir jūsų darbams dalykų. Kritika nutiesia mums kelią į sėkmę ir apsaugo nuo daugybės klaidų.

Daug skaitykite!

Dar viena nesąmonė, suklaidinusi begalę žmonių. Skaitytojų labai daug, tačiau daugelis jų pasiekė gyvenime tik to, kad išplėtė savo žodžių atsargą ir perskaitytų knygų sąrašą. Pats savaime skaitymas daug naudos neduoda – tai viso labo vienas iš daugelio įrankių, skirtų žinioms įgyti. Pats vertingiausias dalykas – praktika. Nebūtina daug skaityti, pakanka skaityti lygiai tiek, kiek pajėgiate realizuoti praktiškai. Žinios, kurių jūs netransformuojate į patirtį, nieko nevertos.

Būkite atkaklūs, nemeskite pradėtų ir neužbaigtų darbų!

Eilinis tuščias, abstraktus ir beprasmiškas patarimas. Daugybę darbų gyvenime reikia pradėti vien tam, kad įsitikintume, kad tuo užsiimti neverta. Gyvenimas – tai klaidos ir įgyjama patirtis. Augimo kelias. Žmogus, kuris išmėgina jėgas įvairiose srityse, kažkuriuo momentu gali suprasti, ko jam iš tikrųjų reikia, o ko – ne. Ir tai nereiškia, kad jam dabar reikia įjungti pilnu pajėgumu atkaklumą ir prisiversti daryti tai, ką pradėjo, nors jam tai jau nepatinka. Jei visus nesvarbius reikalus imsime dirbti iki galo, nepakaks jėgų, laiko ir energijos patiems svarbiausiems reikalams.

Vizualizuokite!

Taip, išties labai malonu įsivaizduoti savo darbų rezultatus ar juos matyti visą laiką. Daug kas rekomenduoja pasikabinti virš darbo vietos paveiksliuką su savo svajone ir pastoviai į jį žiūrėti, įsivaizduojant, jog tu tai jau turi. Tai sušildo širdį, tačiau niekaip nepriartina prie sėkmės. Kad gautumėte, ko norisi, reikia darbuotis ir ieškoti motyvacijos šaltinių ne išoriniame, o vidiniame pasaulyje. Jeigu žinote, ko jums reikia – labai gerai. Jeigu žinote, kam jums to prireikė – štai tada ir gausite.