Konsultacija, pakeitusi gyvenimą

Lūžio tašku Ugnės gyvenime tapo 2018 metai, kai moteris apsilankė pirmojoje veidoskaitos konsultacijoje. Neturėjusi didelių lūkesčių, ji buvo priblokšta, kaip tiksliai veidoskaita gali atskleisti žmogaus asmenybę, charakterį, stiprybes ir talentus.

„Aš buvau labai skeptiška, tačiau netrukus veidoskaita mane sužavėjo ir tuo pačiu metu išgąsdino savo tikslumu. Pirmosios konsultacijos metu galvojau, gal veidoskaitininkas pasiskaitė apie mane internete, tačiau išgirdusi įvairių itin asmeninių įžvalgų supratau, kad veidoskaita iš tiesų gali būti raktas norint rasti tikslingą gyvenimo būdą bei giliau susipažinti su savimi,“ – prisimena Ugnė.

Didžiulis susidomėjimas peraugo į norą aktyviai mokytis šio meno – U. Genienė ėmė lankyti veidoskaitos kursus, dalyvauti įvairiuose seminaruose ir šiuo metu jau antrus metus yra sertifikuota veidoskaitos trenerė.

Jos domėjimasis šia sritimi neapsiribojo tik veidoskaita – Ugnė taip pat gilinasi į įvairias psichologines teorijas, Vedų astrologiją ir kitus metodus, siekdama kuo giliau suprasti žmogaus prigimtį. Pradėjusi teikti asmenines konsultacijas, veidoskaitininkė greitai įgijo klientų pasitikėjimą ir šiandien turi sukaupusi didelę sekėjų auditoriją socialiniuose tinkluose bei lygiagrečiai didėjantį susidomėjimą užsiimama veikla.

„Veidoskaita yra galingas įrankis, leidžiantis suprasti žmogaus asmenybę, stiprybes ir potencialą. Mūsų veido bruožai kalba apie mūsų charakterį, stiprybes ir galimybes – tai nėra tik paviršutiniškas vertinimas, bet gilus žmogaus esmės supratimas,“ – dalijasi Ugnė.

Ugnė Genienė laidoje „Kaip“

Užtikrinta pozicija įmonėje ar darbas sau?

Laidoje KAIP U. Genienė atvirauja, kad sprendimas palikti darbovietę, kurioje karjeros laiptais buvo kylama net 17 metų, ir pasinerti į veidoskaitą nebuvo lengvas. Moteris dirbo personalo vadove didelėje įstaigoje, tačiau vidinis balsas ragino, kad jau laikas ieškoti naujų kelių.

„Tai buvo sunkus sprendimas, tačiau žinojau, kad turiu sekti savo širdimi ir atrasti, kas mane tikrai džiugina,“ – pasakoja ji.

Ugnė pripažįsta, kad kelias į naują veiklą buvo kupinas iššūkių ir abejonių, tačiau artimųjų palaikymas, tikėjimas savimi ir savo gebėjimais bei didėjantis aplinkos susidomėjimas veidoskaita padėjo jai įveikti visus sunkumus ir tapti ne tik veidoskaitos trenere, bet ir sertifikuota koučingo specialiste.

U. Genienė pabrėžia socialinių tinklų svarbą šiuolaikinėje visuomenėje, ypač auginant verslą per asmeninio prekinio ženklo prizmę. Koučingo profesionalė taip pat rekomenduoja bendradarbiauti su kitais specialistais, nebijoti prašyti jų patarimo, dalyvauti įvairiuose renginiuose bei konferencijose. Pačios Ugnės kelionė į viešumą prasidėjo nuo instagramo platformos, kur ji pradėjo pamažu dalintis savo žiniomis ir patarimais.

„Pradžioje visiškai nemokėjau naudotis instagramo programėle – perėjau kursus, po truputį mokinaus ne tik ja naudotis, bet ir kalbėti į kamerą. Tai labai atsipirko – dauguma klientų ateina būtent iš čia. Labai svarbu būti matomam ir dalintis savo žiniomis,“ – sako ji.

Ugnė Genienė

Kam reikalinga veidoskaita?

Anot veidoskaitininkės, žmogaus veidas yra skirstomas į tris zonas – intelektinę (IQ), jausmų (EQ) ir veiksmo (AQ). Ji tvirtina, kad kiekvienas veido bruožas yra tarsi langas į žmogaus vidinį pasaulį: kakta, akys, nosis ir lūpos – visi jie turi savo reikšmę.

„Pirmoji veido zona – nuo plaukų linijos iki antakių vidurio – yra intelekto zona. Jei ji dominuojanti, žmogus yra analitiškas, mąstantis ir turintis daug idėjų. Antroji zona – nuo antakių vidurio iki nosies pabaigos – yra emocinio intelekto zona. Dominuojant šiai zonai žmogus yra emocionalus ir jausmingas, o nosies forma ir skruostikauliai gali rodyti ambicingumą ar valdingumą. Trečioji zona – nuo nosies apačios iki smakro – yra veiksmo zona. Tokiam žmogui svarbiausia patirtį įgauti per veiksmą, praktiką ir aktyvumą. Šias zonas nesunku pastebėti – dominuojanti zona yra plačiausia ir labiausiai išreikšta,“ – pasakoja Ugnė.

Veidoskaita yra itin naudinga darbo ir verslo kontekste, nes gali padėti atrinkti tinkamus kandidatus. Ugnė pastebi, kad veidoskaita padeda nustatyti, ar žmogus turi tinkamus bruožus tam tikrai pozicijai. Pavyzdžiui, kaip jau minėta, aukšta kakta rodo analitinį mąstymą ir strateginius gebėjimus, todėl tokie žmonės gali būti puikūs mokslininkai ar vadovai. Tuo tarpu trumpa nosis rodo greitą mąstymą ir konkretumą, todėl tokie žmonės yra veiklūs ir efektyvūs sprendimų priėmėjai. Žmonėms su plonu kaklu gali reikėti daugiau palaikymo priimant sprendimus, tačiau jie lengviau prisitaiko prie pokyčių. Tuo tarpu stipri veido apačia gali rodyti žmogaus gebėjimą kurti artimus santykius ir turėti didelį aktyvumo lygį.

Ugnė Genienė laidoje „Kaip“

Ugnės kelias į veidoskaitos pasaulį – kupinas iššūkių, tačiau jos pasiryžimas ir tikėjimas savimi leido jai atrasti savo tikrąją aistrą. Dabar ji padeda kitiems žmonėms rasti savo vidinius turtus ir realizuoti savo potencialą, skatindama vertinti turimus gebėjimus ir jais naudotis: „Pažinkite save, tikėkite savimi ir leiskite savo vidiniams talentams atsiskleisti. Nesvarbu, kokie iššūkiai stovi jūsų kelyje, visada yra būdas juos įveikti ir pasiekti savo tikslus.“

Daugiau apie tai, kaip veikia veidoskaitos konceptas bei apie patirtį pradėjus dirbti sau – laidoje „Kaip“ per Delfi Video ir Delfi Youtube kanale: