„Naują pastos skonį lemia tai, jog, verdant makaronus nedideliame vandens kiekyje, jų sudėtyje esantis krakmolas neištirpsta. Be to, naujoji makaronų ruošimo technologija padeda išlaikyti sveikus mitybos įpročius“, - teigia „Alessi“ atstovaujančių „Italų dizaino namų“ vadovė Dalia Kaluinaitė-Cancelli.
Pasak jos, kitas puodo „Pasta Pot“ privalumas – funkcionalumas. Tame pačiame puode tuo pačiu metu galima virti ne tik makaronus, bet ir ruošti padažą, todėl makaronų su padažu patiekalas paruošiamas ypač greitai. Pirmiausiai į puodą yra dedami nevirti makaronai, kurie lengvai apkepinami. Tuomet į puodą beriami padažui skirti ingredientai, kurie išmaišomi ir užpilami vandeniu ar sultiniu. Patiekalas verdamas puodą uždengus specialiu dangčiu, puodo turinį reguliariai pamaišant.
Makaronai ir padažas išverdami maždaug per 10 minučių. Gaminant klasikiniu būdu, per šį laiką paruošiami tik makaronai. Be to, visam patiekalui naudojamas tik vienas puodas, kai gaminant klasikiniu būdu tenka naudotis mažiausiai dviem. Pagamintas patiekalas patiekiamas tame pačiame puode.
Puodo kūrėjo virtuvės šefo Alain‘o Ducasse‘o teigimu, šis antikinis makaronų ruošimo būdas yra idealus šiuolaikinėje virtuvėje, kai ypač svarbu patiekalo paruošimo laikas ir sveiki maisto gaminimo principai.
Kiekvienam „Alessi“ puodo „Pasta Pot“ savininkui kartu su puodu yra įteikiama specialiai šia proga sukurtų Alain‘o Ducasse‘o receptų knygelė. Kaip teigia receptų autorius, puodu naudotis taip paprasta, kad receptų knygelę drąsiai galima pakeisti savais eksperimentais.