1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 stiklinės virtų avinžirnių,
1 stiklinė supjaustytų porų,
1 skiltelė spausto česnako,
1 citrinos žievelė,
1/3 stiklinės natūralaus jogurto,
1 ½ šaukštelio kario miltelių,
¼ šaukštelio druskos,
½ stiklinės smulkintos kalendros,
½ stiklinės smulkiai pjaustytų mėlynųjų svogūnų.

Gaminimo būdas:

1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir nuolat maišydami pakepinkite avinžirnius, kol jie taps šviesiai auksinės spalvos. Sudėkite porus ir pakepinkite dar 7-10 min. Kepimo pabaigoje įmaišykite česnakus ir citrinos žievelę. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite į dubenį.

2. Kol avinžirniai vės, paruoškite padažą: mažame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, kario miltelius ir druską.

3. Avinžirnius sumaišykite su beveik visa kalendra ir beveik visais svogūnais, sudėkite maždaug pusę padažo, išmaišykite. Jei padažo mažoka, įdėkite daugiau. Patiekite pabarstę likusia kalendra ir svogūnais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)