Gaminimas: 1 val.
1 porcija – 560 kcal
47 g baltymų
36 g riebalų
7 g angliavandenių
4 porcijoms:
8 dideli Savojos kopūsto lapai,
druskos
1 ryšelis svogūno laiškų
1 skiltelė česnako
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
600 g maltos mėsos
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
malti juodieji pipirai
1 arb. šaukštelis džiovintų čiobrelių
cukrus
150 g kumpio su lašinukais, supjaustyto plonais griežinėliais
150 g sauso balto vyno arba sultinio
1. Kopūstų lapus nuplaukite, 3 min. apvirkite pasūdytame vandenyje, perpilkite į kiaurasamtį ir apliekite šaltu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
2. Įdarui nuplaukite svogūno laiškus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su malta mėsa 3 min. pakepinkite keptuvėje, į kurią prieš tai įpilkite 1 valg. šaukštą augalinio aliejaus. Apšlakstykite citrinos sultimis ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Suberkite svogūnų laiškus ir tarkuotą citrinos žievelę, gerai išmaišykite. Masę pasūdykite, įberkite pipirų ir 1 arb. šaukštelį džiovintų čiobrelių bei žiupsnelį cukraus. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
3. Kopūstų lapus išdėliokite ant darbastalio paviršiaus. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po 2 valg. šaukštus mėsos įdaro, susukite lapus voko principu ir užfiksuokite mediniais dantų krapštukais.
4. Dideliame troškintuve įkaitinkite 2 valg. šaukštus augalinio aliejaus. Apkepinkite pusę kumpio griežinėlių. Likusiais griežinėliais apvyniokite balandėlius ir sudėkite juos į troškintuvą ant pakepinto kumpio. Įpilkite vyno arba sultinio.
5. Uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite balandėlius ant nedidelės ugnies 30 min. Patiekite su garnyru iš bulvių, pavyzdžiui, bulvių koše.
Skanaus!