Gaminimas: 1 val.
1 porcija – 560 kcal
47 g baltymų
36 g riebalų
7 g angliavandenių

4 porcijoms:

8 dideli Savojos kopūsto lapai,
druskos
1 ryšelis svogūno laiškų
1 skiltelė česnako
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
600 g maltos mėsos
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
malti juodieji pipirai
1 arb. šaukštelis džiovintų čiobrelių
cukrus
150 g kumpio su lašinukais, supjaustyto plonais griežinėliais
150 g sauso balto vyno arba sultinio

1. Kopūstų lapus nuplaukite, 3 min. apvirkite pasūdytame vandenyje, perpilkite į kiaurasamtį ir apliekite šaltu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

2. Įdarui nuplaukite svogūno laiškus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su malta mėsa 3 min. pakepinkite keptuvėje, į kurią prieš tai įpilkite 1 valg. šaukštą augalinio aliejaus. Apšlakstykite citrinos sultimis ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Suberkite svogūnų laiškus ir tarkuotą citrinos žievelę, gerai išmaišykite. Masę pasūdykite, įberkite pipirų ir 1 arb. šaukštelį džiovintų čiobrelių bei žiupsnelį cukraus. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

3. Kopūstų lapus išdėliokite ant darbastalio paviršiaus. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po 2 valg. šaukštus mėsos įdaro, susukite lapus voko principu ir užfiksuokite mediniais dantų krapštukais.

4. Dideliame troškintuve įkaitinkite 2 valg. šaukštus augalinio aliejaus. Apkepinkite pusę kumpio griežinėlių. Likusiais griežinėliais apvyniokite balandėlius ir sudėkite juos į troškintuvą ant pakepinto kumpio. Įpilkite vyno arba sultinio.

5. Uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite balandėlius ant nedidelės ugnies 30 min. Patiekite su garnyru iš bulvių, pavyzdžiui, bulvių koše.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją