Tortas gavosi didžiulis ir beprotiškai fantastiškas! Morkų papločiai – drėgni, ne per daug saldūs. Varškės kremas – švelnus, neriebus.
Biskvitams:
2 puodeliai (280 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
2 arb.š. sodos
2 arb.š. cinamono
3/4 arb.š. druskos
3 puodeliai (600 g) tarkuotų morkų
150 g lazdyno riešutų, stambiai kapotų
100 g kokoso drožlių
1 puodelis (200 g) rudojo cukraus
1 puodelis (220 g) saulėgrąžų aliejaus
4 dideli kiaušiniai
Kremui:
700 g varškės, pertrintos
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g grietinėlės, plakamosios (36 % rieb.)
citrinos sulčių pagal skonį
Tortui papuošti:
pora saujų lazdyno riešutų arba uogų
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesti tris vienodo dydžio (22 cm. skersmens) kepimo indus.
2. Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
4. Trečiame dubenyje aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos mases. Po viena įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
5. Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį (nepermaišyti!). Turi nelikti sausų miltų.
6. Galiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
7. Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris kepimo indus ir kepti apie 40 – 50 minučių arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius biskvitus atvėsinti.
9. Paruošti kremą: varškę gerai pertrinti, kol visiškai neliks gumuliukų.
10. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
11. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki standžių putų.
12. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę.
13. Pagal skonį pagardinti kremą citrinos sultimis.
14. Sudėlioti tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo.
15. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepti antru trečdaliu varškės kremo.
16. Uždėti trečią biskvitą, paspausti ir aptepti likusiu kremu.
17. Viršų pabarstyti stambiai kapotais lazdynu riešutais arba uogomis.
SKANAUS!